Hoppa till sidans innehåll

Katrineholmsandan - Tar ansvar för framtidens Katrineholm


Sigill Katrineholmsandan webb

Katrineholmsandan

 

2012 startade Katrineholm Bandy landets första CSR-projekt inom bandyn, vilket vi är oerhört stolta över! Under säsongen 2012/2013 så aktiverade vi oss med totalt 11 olika skolor, och lade ner sammanlagt otroliga 250 000 kr i ideella arbetstimmar på projektet. Resultatet har inte låtit vänta på sig.

"På Sandbäckens Fritidshem har det skapats ett intresse för bandy och framför allt skridskoåkning. Varje torsdag har en buss hämtat oss, och ca 40-50 elever i åldrarna 6-10 år har åkt ner till Backavallen för att spela bandy. Eftersom Sandbäcken ligger en bra bit från Backavallen, så har detta varit en förutsättning för att projektet skulle lyckas fullt ut. Det har varit perfekt!"

 Per-Gunnar Arvidsson, Sandbäcksskolan

 

"Vi har gått med i projektet Katrineholmsandan för att vi ser rörelse och motorisk träning som viktiga hörnstenar inom skoldagen. På Skogsborgsskolan har vi profil friskvård - mat- hälsa och ser gärna olika kopplingar som binder samman teori och praktik i skolan. Det är för oss viktigt att våra elever får utveckla alla sina sinnen och få stöd med att stärka svaga sidor samt att vidareutveckla de starka sidorna.

Vi vet nu via forskning hur mycket motion/mat & rörelse påverkar elevernas förmåga till inlärning och vill att alla elever oavsett bakgrund ska få ta del av utbudet under skoldagen. Katrineholm Bandy kom till oss och presenterade ett Katrineholmsandan och vi nappade direkt. Vi ligger bra nära Backavallen och har sedan starten utnyttjat ledarna/spelarna inom Katrineholm Bandy på olika sätt, Eleverna har fått stöd i sin utveckling som skridskoåkare, undervisats inom bandy, lånat material, bandyfritids, Elevens val osv.

Vi har haft lektioner nere på Backavallen samt på skolan. Spelare inom klubben har haft rastverksamhet på skolan för alla elever och det har gynnat alla men framför allt de som i vanliga fall inte deltar i idrotten eller rasterna. Elever som t ex har svårt motoriskt, socialt eller har någon funktionsnedsättning. Katrineholm Bandys tränare var sedan och föreläste på temat för intresserade föräldrar och detta kommer även personal få i mars. Mycket uppskattat! "

Annelie Rinaldo, Skogsborgsskolan
 

Katrineholm Bandy kommer under säsongen 2013/2014 att satsa mot att lägga ner 500 000 ideella timmar, och träffa varje skola i Katrineholms kommun. Vi har fått oerhört mycket beröm för våra insatser, vilket vi är tacksamma för. Dock så kan vi inte bedriva en sådan omfattande verksamhet om vi inte har kommunens näringsliv bakom oss. Utan våra drygt 100 samarbetspartners hade detta inte varit möjligt.

Läs om vad bland annat Katrineholmsandan gjort för kommunens barn och ungdomar under säsongen 2014/15 här - "300 timmar för barn och ungdomar".

Vill ert företag stötta Katrineholm Bandy, Katrineholmsandan och framtidens Katrineholm? Kontakta oss!

 

Vänliga Hälsningar

Katrineholm Bandy

Uppdaterad: 18 NOV 2017 20:01
Skribent: Katrineholm Bandy
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link