Hoppa till sidans innehåll

Äntligen premiär - ”Tycker vi är seriefavoriter”

2017-11-11 17:10
Efter en lång försäsongen har det äntligen blivit dags för en ny säsong att sparka igång igen på allvar. Detta då Borgia/Norrköping BK gästar Backavallen under söndagen.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Bara dagar efter att Katrineholm Bandys A-lag åkte ur Allsvenskan i våras togs ett enhälligt beslut. Vi ska tillbaka till Allsvenskan. Sedan dess har klubben och laget jobbat hårt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lyckas och under söndagen testas man för första gången i seriespel. Detta då Borgia/Norrköping gästar Backavallen i premiäromgången av Division 1 Mellersta.

 

– Det ska bli kul med seriepremiär! Det har varit mycket träningsmatcher nu och det börjar man ju bli lite less på. Det är kul att det gäller något, konstaterar anfallaren Olle Larsson och får medhåll av assisterande tränaren Fredrik ”Pajen” Johansson.

 

– Det är ju som vanligt - äntligen! Det ska bli jätteskönt att komma igång i serielunken, säger han.

 

Med målsättningen att studsa tillbaka upp i Allsvenskan och dessutom som det enda laget i serien som spelade allsvenskt i fjol så väntar många matcher med favoritskap på axlarna för KB-spelarna. Något som ”Pajen” tror bli det kanske absolut viktigaste att hantera.

 

– Utmaningen är att vi måste hålla skärpan i 90 minuter, fast vi kanske leder eller något. Vi får liksom inte ta någonting för givet. Vi måste bara ånga på och det trots att vissa matcher kommer att gå lättare än andra, så hänger det ju faktiskt på oss själva i mångt och mycket. Jag tror också att vi är seriefavoriter. Jag tycker att vi borde vara seriefavoriter och då är det ju oftast huvudet som måste vara med, säger han.

 

Premiärmotståndarna från Norrköping slutade på en fin tredjeplats i Division 1 Mellersta förra säsongen och det under ledning av den tidigare KB-tränaren Roger ”Gubben” Carlsson. Den här säsongen menar östgötarna att de siktar på att göra en minst lika bra säsong, men ”Pajen” tror sig ha planen klar för att säkra en hemmaseger.

 

– VI såg Borgia här förra helgen (i en träningsmatch mot Helenelund på Backavallen reds. anm.) och de spelar rätt så mycket långt, såg det ut som då i alla fall och de är förmodligen ett kompakt lag. Så vi får nog räkna med att vi har en liten vägg stående på motståndarnas planhalva.

 

Och vad blir viktigt för er del då?

 

– Vi måste ju locka upp dem på något vis och det gör vi ju med att vi har bra hastighet och att vi vänder ur när vi ska vända ur och att vi hotar motståndarna så att vi får dem att åka i sidled de också. Så vi måste försöka locka upp dem och sedan ska vi gå runt dem och panga upp den i krysset (skratt).

 

Truppen till söndagens match skiljer sig aningen från genrepet mot AIK förra helgen där bland annat Marcus Lagerbäck saknas efter den två matcher långa avstängning han ådrog sig mot Solna-gänget. Däremot är det mycket glädjande att Joakim Olofsson åter är redo för spel efter att ha missat stora delar av försäsongen på grund av skada.

 

Avslag 15.00 - Varmt välkomna! #VISKATILLBAKA

 

Se hela intervjun med Olle Larsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Fredrik ”Pajen” Johansson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link