Hoppa till sidans innehåll

Bekräftat: Lagerbäck redo för comeback - "Nu jäklar blir det åka av!"

06 MAR 2018 20:22
Efter att ha missat avslutningen av Division 1-säsongen och första halvan av kvalspelet står det nu klart att Katrineholm Bandys anfallare Marcus Lagerbäck är redo för comeback till onsdagens bortamöte med Blåsut BK.
  • Skapad: 06 MAR 2018 20:22

Det har varit en jobbig dryg vecka för KB-anfallaren Marcus Lagerbäck. Sjukdom förstörde inte bara hans egen uppladdning inför det efterlängtade kvalspelet, utan stoppade honom dessutom från spel i de tre första matcherna. Nu står det dock klart att han är frisk, kry och redo för spel i onsdagens bortamöte med Blåsut BK.

– Nu känns det bra! Det har varit en lång sjukdom som jag har lagt bakom mig nu. Jag har varit sjuk i över en vecka, men nu är det kul att vara tillbaka med grabbarna, säger "Macke" efter tisdagens träning.

Även om Lagerbäck själv bara har kunnat vara på plats och se en match så är han imponerad av vad laget har presterat hittills.

– Jag har ju bara sett en match. Under de andra har jag ju legat hemma, halvt död, men jag har ju haft en dialog med grabbarna och det är ju som de säger. Det är kvalmatcher och det är någonting speciellt. Det är jäkligt tuffa matcher, men det jag såg senast mot Blåsut… Det var lite förvånande. Jag trodde att det skulle vara högre tempo, men det är som sagt kval. Det är taktik bakom allt, säger 25-åringen och tillägger att det har varit enormt frustrerande att tvingas stå vid sidan av under de tre första matcherna.

– Ja, fy fan så tråkigt det är. Usch.

Vad har du för förhoppningar till matchen i morgon (onsdag)?

– Revansch, skulle jag väl säga. Jag är riktigt spelsugen! Sedan får jag väl se hur många minuter jag får på planen, men det är skönt att vara tillbaka i truppen.

Med halva kvalserien spelad återfinns Katrineholm Bandy på en andraplats i tabellen, en poäng bakom ledande IFK Kungälv och en före jagande Blåsut. Onsdagens duell i Arena Vänersborg blir med andra ord oerhört viktig inför avslutningen av kvalet.

– Det är ju som vi har pratat om under hela kvaltiden egentligen. Vi måste ha fokus på vår defensiv först och främst och sedan måste vi få igång vårt egna spel lite, vad jag förstår på grabbarna. Att vi får lite säkrare bollinnehav och sådär, säger Lagerbäck.

Och du är sugen på att komma in som en joker, röra runt i grytan och avgöra förstår jag?

– Ja, nu jäklar blir det åka av!

Matchtruppen mot Blåsut: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Onsdagens match har avslag klockan 19.00 och om ni inte är på plats så följer ni den bäst via Katrineholms-Kurirens liverapportering på kkuriren.se eller via den webb tv-sändning som finns tillgänglig på ttela.se och bandyallsvenskan.se. Se även till att hänga med oss i våra sociala medier före, under och efter matchen.

Se hela intervjun med Marcus Lagerbäck i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link