Hoppa till sidans innehåll

Doktare gillar pressen - "Det är bara att köra"

15 FEB 2019 16:19
Inför den allsvenska säsongens sista hemmamatch har Katrineholm Bandy kniven mot strupen i kampen om en kvalplats. Under lördagen tar laget emot tabelljumbon Västanfors i något av en måstematch.
  • Skapad: 15 FEB 2019 16:19

Med två omgångar kvar av Bandyallsvenskan återfinns Katrineholm Bandy på negativ kvalplats, bara två poäng före jagande Tranås BoIS på direktnedflyttning. Inför lördagens matcher är därför förutsättningarna relativt enkla; tar KB fler poäng hemma mot Västanfors än vad Tranås gör hemma mot IFK Kungälv så är sörmlänningarna klara för kval, men vid alla andra resultat så kommer allt att avgöras i den sista omgången.

Pressen och utgångsläget är dock ingenting som besvärar anfallsstjärnan Linus Doktare

– Det är mycket som står på spel, men det är kul. Det är bara att köra, konstaterar 26-åringen med ett leende.

Lördagens motståndare på Backavallen är redan klara för nedflyttning till Division 1, men har trots det redan bevisat att de inte är någon helt enkel nöt att knäcka. När lagen möttes på Västanfors IP i december vann hemmalaget efter en snudd på katastrofal första halvlek av Katrineholm.

– Det vi lärde oss där var att jag backade ner laget på grund av att vi hade släppt in mycket mål innan och det var väl det dummaste beslutet jag har fattat i år tror jag, skrattar tränare Roger "Gubben" Carlsson och får sedan frågan vad som ska göras för att samma sak inte ska upprepas under lördagen.

– Vi ska inte backa hem (skratt)! Nej, men vi kommer att ligga lite högre givetvis och vi kommer att försöka att erövra bollen tidigare än vad vi gjorde då. Det är lite så vi kommer att göra samtidigt som vi ska få in mycket energi i det. Det är inte baserat på att det är Västanfors vi möter, utan det är baserat på att det passar oss mycket bättre som lag. Det har ingen betydelse om det är Åby/Tjureda eller Västanfors på andra sidan. Vi är ganska dåliga på att backa ner och hålla ihop på det sättet, så vi kommer att vara högre upp.

För Linus Doktares del har säsongen inneburit mål i parti och minut och trots att han som snittar över ett mål per match i snitt nu "bara" har gjort två på de fyra senaste matcherna så känner han att formen finns kvar.

– Jag tycker att det känns bra. Det har rullat på bra hela säsongen och det är bara att fortsätta så ska vi knipa två poäng på lördag, säger anfallaren.

Matchtruppen mot Västanfors: Philip Zander, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Markus Hast, Olle Larsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Mårten Grönvall, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 16.00 (OBS tiden) och sänds av Bandypuls. Det är deras #lördagsmatchen den här veckan, men givetvis går den även att se som vanligt på bandyallsvenskan.se och hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Linus Doktare i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link