Hoppa till sidans innehåll

Förlust i genrepet mot Rinats AIK

2017-11-04 17:46
Det blev en tung lördagseftermiddag för Katrineholm Bandy i genrepet hemma mot storsatsande AIK. Detta då Solnaklubben vann med hela 7-2.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Att det skulle bli en svår match anade nog de flesta på förhand då AIK har värvat friskt och namnstarkt under sommaren, men när ”Gnaget” kom till Backavallen med blott tio spelare så tändes garanterat många rödblåa hopp. Hopp som dock skulle släckas illa kvickt.

 

Redan i den sjätte matchminuten gav nämligen den finske landslagsanfallaren Pekka Rintala gästerna ledningen och bara fyra minuter senare kunde KSK-legendaren Rinat Shamsutov sätta 2-0 på sin gamla hemmaarena. AIK höll bollen mycket och drog ner på tempot, vilket hemmalaget inte hade något botemedel emot och istället för reducering så kunde Gnaget göra både 3-0 och 4-0 innan pausvilan.

 

– Vi spelar med huvudet under armen. Det känns nästan från första stund att vi har det. Jag vet inte om det beror på att de kommer ut med tio man, men det borde ju bli större ytor och vi borde kunna spela bättre bandy än vad vi gör, säger assisterande tränaren Fredrik ”Pajen” Johansson.

 

Den andra halvleken fortsatte dessvärre i samma stil som den första och när Marcus Lagerbäck ådrog sig ett grovt matchstraff i den 70:e minuten så var det rullgardin ner för hemmalaget. Man krånglade visserligen in två reduceringar under slutkvarten, via Olle Larsson och Viktor Gogman, men tillslut skrevs slutresultatet till 2-7.

 

– Vi pratar om att vi fortfarande ska vara ett hot ut på våra kanter, vända ur och få bollen över på andra sidan. Det hade ju varit ypperligt idag när de är en man kort hela matchen, men det tror jag knappt vi gör en enda gång, konstaterar ”Pajen”.

 

Vad blir viktigt att jobba med kommande vecka inför seriepremiären?

 

– Vi måste fortsätta nöta på våra uppspel och se till att vi kommer med rättvända gubbar hela tiden, som vi pratar om och att vi har ett bättre bolltempo och ett bättre passningsspel.

 

Söndagen den 12/11 är det seriepremiär på Backavallen då Borgia kommer på besök. Avslag 15.00 - varmt välkomna då! #VISKATILLBAKA

 

Se hela intervjun med Fredrik ”Pajen” Johansson i spelaren ovanför artikeln…

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link