Hoppa till sidans innehåll

Förlustsviten bruten - "Vi har någonting på gång"

02 DEC 2018 18:48
Katrineholm Bandy är uppe ur förlustträsket. Efter tre raka matcher utan poäng lyckades laget under söndagen ta en poäng hemma mot Tranås BoIS.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2018 18:48

Efter tre raka förluster och 23 insläppta mål så såg det återigen mörkt ut för Katrineholm Bandy under söndagen. Gästande Tranås BoIS tog nämligen en tidig 0-2-ledning via bra skytte och publiken på Backavallen blev genast oroliga över att det skulle bli en repris på lördagens förlust mot Nässjö.

Hemmalaget vägrade dock ge upp och från sin mittfältsposition började Fredrik Öjdahl leverera bollar. 1-2 gjorde Robin Hellqvist på hörna efter inslag av Öjdahl, 2-2 gjorde Niklas Eriksson assisterade av Öjdahl och i den andra halvleken fortsatte 30-åringen att göra avtryck.

3-3 gjordes återigen av Niklas Eriksson på pass från Öjdahl och när Linus Doktare gjorde 4-3 på hörna så var det även Fredrik Öjdahls fjärde assist för matchen.

– Det hade nog kunnat bli några till om jag hade skärpt till mig, men det är kul. Jag trivs med att vara där uppe. Det är lite roligt, säger "Löjjan".

4-3-ledningen höll dock inte och det gjorde inte heller den 5-4-ledning som Oscar Jepsen fixade fram i den 74:e minuten. Matchen slutade nämligen 5-5 efter att båda lagen haft gott om lägen att avgöra. En av flera poängräddare blev målvakten Philip Zander, som framförallt i den första halvleken svarade för flera snygga räddningar på frilägen.

– Det känns lite surt just nu, men vi hade ju inte tagit poäng på ett tag så det kommer nog att kännas skönt i slutändan, säger Zander och fortsätter:

– Jag fick en lite tuff start när de gjorde två snabba mål, men därefter kom jag in i matchen. Det kändes skönt.

Så var matchen - minut för minut >>>

Se hela matchen i repris >>>

Målskyttar Katrineholm: Niklas Eriksson 2, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Oscar Jepsen.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln (kommer upp senare under kvällen) och intervjuer med Fredrik Öjdahl och Philip Zander nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link