Hoppa till sidans innehåll

Galna avslutningen - "Messi" sänkte Kungälv på tilläggstid

09 MAR 2018 22:50
Katrineholm Bandy har fortfarande den allsvenska biljetten i egna händer. Detta efter en helt galen avslutning mot IFK Kungälv på Skarpe Nord under fredagskvällen. Foto: Tomas Nilsson, Katrineholms-Kuriren.
  • Skapad: 09 MAR 2018 22:50

Det var tack och godnatt. Rullgardin ner. Serien avgjord. Division 1 ännu en säsong. Allt detta när matchklockan på Skarpe Nord under fredagskvällen slog 95.00, men matchen var inte riktigt slut ännu…

Vi ska dock ta det från början. Katrineholm Bandy hade kniven mot strupen inför fredagens bortamöte med IFK Kungälv. Seger var ett måste för att fortfarande ha den allsvenska platsen i egna händer och en förlust kunde innebära att tåget gått.

Efter en hel del problem med isen inför matchen kunde domare Andreas Svensson tillslut blåsa igång kvaldrabbningen på utsatt tid och det var gästerna som spräckte nollan först. Detta då säkerheten själv, Viktor Gogman, gled fram till straffpunkten och smällde in 0-1. Nervös var han inte.

– Nej, det är bara att träffa mål så blir det mål. Det är så hårt, så han har inte en chans, säger "Gogge" med ett flin.

Därefter var det dock hemmalaget som tog över tillställningen och Kalle Öberg visade framfötterna rejält. Med två mål och en assist såg den tidigare Nässjö-spelaren till att IFK drog ifrån till 3-1 och det efter en period där KB-försvaret inte riktigt lyckats få kontroll på hemmaspelarna samtidigt som de avgörande passningarna inte alls satt i offensiven.

Gästerna skulle dock få ny vittring innan pausvilan då en ny straff utdelades och "Gogge" fortsatte att vara säkerheten själv från punkten.

I den andra halvleken var det en helt ny KB-defensiv som agerade ute på isen och hemmaspelarnas frustration växte allt eftersom de inte fick till det framåt. Matchbilden pekade tydligt på en kvittering, men då kom en rejäl kalldusch när lagkapten Mikael Lindberg satte 4-2.

Uppförsbacken tycktes enorm för ett Katrineholm som där och då var borta från allsvenskt spel nästa säsong, men på tränarbänken var det inte alls lika oroligt.

– Vi sa "låt tiden gå bara, den talar för oss". Det kan låta konstigt, men det var så det kändes och det är därför vi inte tar någon timeout trots att vi får några utvisningar, säger tränare Andreas Staaf.

Ja, för med två man mindre på banan så satte Jacob Hollstein helt plötsligt fart från egen backlinje, ut i högervinkeln och smällde in 4-3 i nättaket. Ett mål som gav hopp bland det tiotalet tillresta KB-supportrarna.

Frustrationen fortsatte att växa hos hemmalaget och när Andreas Berggren valde att skalla Marcus Lagerbäck och ta ett grovt matchstraff så passade Viktor Gogman på att lyfta in det efterföljande frislaget från mittlinjen direkt i mål och matchen var kvitterad.

Slutminuterna blev ett enda långt nervsammanbrott på läktarna, för såväl hemma- som bortasupportar, och i den 88:e matchminuten var det gästernas tur att jubla för ett ledningsmål för första gången i matchen. Detta då lagkapten Jesper Ekström grötade in 4-5 bakom Axel Garstam i IFK-målet.

Direkt efter målet fick hemmalaget dessutom lagkapten Mikael Lindberg utvisad för olämpligt uppträdande och KB skulle därmed "bara" spela av matchen med två man mer på banan. Så blev det dock inte.

Den rutinerade skyttekungen Lukas Persson fick en chans att gå ner i straffområdet, tog den och fick straffen med sig. En straff han själv smällde in till 5-5 och undertecknad kanske rentav sparkade sönder en del av läktaren i frustration, ilska och besvikelse.

Alla utvisningar och två timeouter hade dock gjort att vi skulle spela till klockan slog 96.00 och Katrineholm flyttade upp allt man hade i ett sista desperat försök att få till ett segermål. När klockan passerat 95.00 kastade Henrik Karlsson ut bollen till Lars Buskqvist, som styrde vidare till Linus Doktare, som på volley slog ner den till Niklas "Messi" Eriksson till vänster i straffområdet. Smack, 5-6 i bortre och glädjen visste inga gränser i KB-lägret.

– Vi skickar ju lite långt där i slutet för att kriga för att göra ett sista mål och "Limpo" lägger den i luften till mig då, så tar jag ner den och skjuter i mål. Det var ju jäkligt skönt att komma rätt en gång i den här matchen i alla fall, säger "Messi" och skrattar.

Den smått ofattbara segern innebär att Katrineholm Bandy nu har en plats i Bandyallsvenskan till nästa säsong i egna händer inför den avslutande kvalmatchen, hemma mot Skirö AIK på söndag. Seger där och avancemanget är klart. Något annat än seger och det blir en matematisk uppgift att bena ut vilka som tar sig upp.

Uppgiften är därmed glasklar - ta er till Backavallen på söndag och heja fram laget till seger! Vi bjuder på fri entré och killarna behöver ert stöd på läktarna! #ALLATILLVALLEN

Se hela interjvun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Viktor Gogman nedan. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link