Hoppa till sidans innehåll

Glädjebeskedet: "Messi" redo mot AIK

2017-11-02 21:37
Under lördagen är det dags för Katrineholm Bandys genrep inför seriestarten och det då ett storsatsande AIK gästar Backavallen.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Efter två segrar hemma på Backavallen, mot Helenelund och Eskilstuna, på kort tid är det nu dags för A-lagets sista träningsmatch inför seriestarten och det mot ett AIK som spänt musklerna rejält under "Silly Season". Här är några exempel på vad Solnaklubben har värvat:

- Pär Törnberg: Femfaldig svensk mästare som spelade SM-final med Bollnäs så sent som i våras. Har även representerat klubbar som Edsbyn, Villa Lidköping och Ljusdal.

- Daniel Axi: Försvarare som de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i Allsvenskan för såväl Tranås BoIS som IFK Motala.

- Fredrik Hansson: 27-årig högerhalv med elitserierutin från spel i Ljusdal. Kommer närmast från allsvenska Gustavsberg.

- Olle Flensburg: Ung försvarare som, efter att ha vunnit J20-SM med Sandviken varit en viktig spelare i det allsvenska topplaget Falu BS.

- Rolf Larsson: Välmeriterad finsk landslagsmittfältare med fyra VM-medaljer på meritlistan. Kommer närmast från elitseriespel med Hammarby.

- Mikael Nilsson: Fyrfaldig svensk mästare som spelat för Sandviken, Broberg och Vetlanda. Lillebror till Bollnässtjärnan Patrik Nilsson.

- Jukka Loukkola: Härdskjutande finsk mästare som även vunnit skytteligan i hemlandet vid två tillfällen.

- André Berglönn: Ung försvarare som förra säsongen spelade en handfull elitseriematcher med Tellus. Meriter och medaljer från ungdomslandslag.

– Pekka Rintala: Finsk landslagsanfallare med tre VM-brons på meritlistan. Kommer närmast från allsvenska Peace&Love City, men har tidigare bland annat spelat SM-final med Västerås SK.

Lägg där till att namnkunniga spelare som Martin Falk, Johan Willes (tidigare Östblom) och inte minst ex-Katrineholmaren Rinat Shamsutov finns i laget sedan tidigare, så står det nog klart för de flesta att lördagens uppgift blir någonting att bita i.

Positivt för Katrineholms del är dock att den skada som Niklas "Messi" Eriksson ådrog sig i tisdagens möte med Eskilstuna inte är allvarligare än att han kan spela på lördag.

– Jag fick en bentackling, lite onödigt. Han sätter ut knät rakt i låret på mig när han ser att jag är förbi, så det var lite onödigt så, men jag fick rätt behandling direkt och tryck på det, så det kändes bra idag. Jag var ute på isen och det fungerade bra, säger "Messi", som ser fram mycket emot lördagens match.

– Det ska bli skitkul! Snart drar det ju igång på riktigt. Kul att möta ett riktigt bra lag i genrepet så att vi får testa oss på riktigt. Det ser väl jag som det roligaste.

Vad blir utmaningarna för er del mot AIK?

– Utmaningen för vår del blir att sätta defensiven. Det är bollskickliga spelare vi möter. Det är det, men samtidigt så tror jag att vi är bra mot sådana lag där vi får sätta defensiven i fokus, kämpa och sedan ta det därifrån. Jag tror att vi är som bäst då.

Lördagens match startar klockan 15.00! Varmt välkomna till Vallen!

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln…

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link