Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" inför Supercuppremiären - "Har större betydelse"

09 SEP 2018 10:40
Under valdagens seneftermiddag kliver Katrineholm Bandy in i Allsvenska Supercupen och det borta mot det tidigare Elitserielaget Tillberga Bandy.
  • Skapad: 09 SEP 2018 10:40

Förra säsongen spelade Tillberga Bandy i Elitserien. Katrineholm Bandy i Division 1. Nu ställs lagen mot varandra i Allsvenska Supercupen under söndagskvällen och KB-tränaren Roger "Gubben" Carlsson förväntar sig en helt annat match än den vi såg mot Västanfors förra helgen.

– Det är ju en tävlingsmatch och då brukar det skruvas upp litegrann. Jag tror säkert att det blir ett tuffare motstånd än vad vi hade senast mot Västanfors och dessutom har vi haft lite problem med skador och sjukdomar under veckan. Det är ju mindre bra givetvis, men annars tycker jag att killarna har jobbat på bra och det ska bli kul med match igen, säger "Gubben".


Förhoppningen är även att laget ska lyckas fortsätta med vissa bra saker de gjorde förra helgen, samt fortsätta jobba på bitar som behöver bli bättre.

– Det som skulle vara positivt att få se igen vore att vi har samma energi som senast och att vi kan få till ett likvärdigt passningsspel. Vi hade väldigt lite bortslagna passningar och det är ju alltid bra. Jag skulle även vilja att vi hittar in i samma ytor som vi hittade mot Västanfors, så att vi inte ligger för lågt och står och bollar i eget straffområde. Vi måste utmana dem och ställa den där klassiska frågan ”hur bra är ni egentligen?”. Det skulle vara bra att få se, säger Carlsson.

– Det vi måste skärpa till är att vi måste ta beslut snabbare, vi måste ta våra positioner snabbare, vi måste jobba lite mer noggrant mot de taktiska direktiven och matchplanen och givetvis så lär det även gå fortare den här matchen. Man får nästan förvänta sig att vi kommer att komma lite fel. Det vore konstigt om vi inte gjorde det, men framförallt så gäller det som sagt att vi blir lite snabbare i tanken. Vi måste ta beslut fortare och mer noggrant.

Hur förändrar det din syn på resultat kontra prestation i och med att det här är just en tävlingsmatch?

– Så fort det är är en tävlingsmatch så blir ju resultatet lite viktigare, så är det ju. Det är väl ingenting som vi står och faller med, men givetvis så har resultatet större betydelse.

Den preliminära matchtruppen till söndagens match innehåller ett par förändringar jämfört med senast och ser ut som följer: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Linus Bodeström, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Matchen startar klockan 17.20 i ABB Arena i Västerås så det är bara att ge sig av dit efter fullbordad röstning! Har ni dock inte möjlighet att vara på plats så ska det förstås gå alldeles utmärkt att följa matchen via Elitrapport.se.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link