Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" optimistisk inför LBK - "Vi har en bra möjlighet"

25 JAN 2019 17:33
På pappret är det en av seriens svåraste bortamatcher, men inför lördagens möte med Ljusdals BK är tränare Roger "Gubben" Carlsson optimistisk.
  • Skapad: 25 JAN 2019 17:33

Jakten på säker mark i den allsvenska tabellen fortsätter och efter att ha tagit poäng i förra helgens båda matcher, mot IFK Kungälv och Gripen Trollhättan, så är det ett Katrineholm Bandy med vind i seglen som beger sig drygt 40 mil norrut under lördagen för att möta ett favorittippat Ljusdals BK, som i sin tur slåss för en kvalplats till Elitserien.

– Det är en av de tuffaste bortamatcherna givetvis och de gjorde ju bland annat 11-2 på serieledande Åby/Tjureda förra helgen, men jag känner även en tillförsikt inför matchen. Jag tycker att vi har tagit steg åt rätt håll och vi har fått ihop organisationen bättre i hur vi spelar. Det gör att det, när vi måste bättre lag, känns som att vi har en bra möjlighet, även om det på pappret är ett bättre gäng vi möter, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Att räkna upp de Katrineholmsmatcher som den här säsongen har spelats utan avsaknad av viktiga spelare är dock lätt och lördagens duell blir dessvärre inget undantag. Utöver långtidsskadorna på Henrik Karlsson och Joakim Olofsson så kommer laget dessutom att tvingas klara sig utan Fredrik Öjdahl (arbetsresa) och Hugo Klarén (fingerskada) mot Ljusdal. Dessutom riskerar Niklas "Messi" Eriksson och Pontus Ekström att missa matchen på grund av sjukdom.

– Det är ju varningsflagga för de som är "vanligt" sjuka då plus att Hugo Klarén har skurit sig i fingret och tvingats sy, vilket gör att han inte riktigt kan hålla i klubban. Det är Pontus och Niklas som är sjuka, så vi får se lite vad som händer i morgon (läs; idag) till att börja med, men det är ju som alltid. Vi får ju köra med det som finns. Det börjar bli lite tjatigt (skratt), men så är det, säger "Gubben".

På pluskontot finns dock det faktum att Mårten Grönvall (fd. Andersson) är redo för comeback efter att ha tränat ett par veckor med A-laget. En förstärkning som "Gubben" verkligen tycks uppskatta.

– Det är en intelligent spelare. Han kommer säker att vara en av de spelare som kan ligga rätt och inte gå bort sig så mycket i defensiven. Offensivt är han ju bra med bollen, är en bra målskytt med ett bra skott och har även ett bra hörnskytte, så han kommer in i laget med många positiva ingredienser, konstaterar östgöten.

Mårten själv säger sig vara riktigt sugen på att få chansen att visa upp sig på allsvensk nivå igen efter nästan två års frånvaro.

– Det känns bra! Jag tycker att jag har kommit in ordentligt nu och fått några bra träningar, så det ska bli riktigt roligt att få testa sig på match, konstaterar 34-åringen och fortsätter:

– Tanken är väl att komma in och försöka åstadkomma någonting som gör att jag känner mig nöjd med det jag gjort på planen. Jag har inte så stor koll på hur Ljusdal är och hur de spelar, mer än att de är bra givetvis, men det passar mig med hög fart i spelet. Det tycker jag är roligt.

Vad hoppas du själv kunna bidra med ute på isen?

– Jag hoppas kunna skapa ytor. Jag vill påstå att jag är bra på att komma ut och skapa ytor för andra och att hitta egna ytor att få passningar i. Det är väl framförallt det, men sedan är det klart att jag har förhoppningar om att kunna avsluta litegrann också (skratt).

Preliminär matchtrupp mot Ljusdal (reservation för sjukdomsproblemen): Philip Zander, Lukas Sundström, Markus Hast, Olle Larsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Mårten Grönvall, Oscar Jepsen, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 17.00 (OBS tiden) på Ljusdals IP och om ni inte är på plats så vet ni att ni följer den bäst via bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm. Köp ett abonnemang på bandyallsvenskan.se och välj Katrineholm Bandy som favoritlag så stöttar du klubben ekonomiskt samtidigt som du får tillgång till samtliga allsvenska matcher som sänds - både live och i repris.

Se hela intervjun med Mårten Grönvall i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson samt highlights från hemmamötet med Ljusdal nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link