Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Karlsson (arkiv)

"Gubben" taggad inför första matchen - "Det är alltid kul"

31 AUG 2018 16:15
Det har gått nästan sex månader sedan avancemanget till Bandyallsvenskan säkrades och under lördagen får Katrineholm Bandys A-lag äntligen spela match igen då försäsongen inleds i Västerås mot Västanfors IF.
  • Skapad: 31 AUG 2018 16:15

Succésäsongen 2017/18 är sedan länge lagd till handlingarna och sedan en knapp månad har Katrineholm Bandys A-lag varit på is inne i Fastighetsbyrån Arena, men först under lördagen drar försäsongen igång på allvar. Då blir de träningspass på stor is i Västerås under förmiddagen för att därefter möta seriekonkurrenterna Västanfors IF i en träningsmatch under eftermiddagen.

– Försäsongen har varit bra. Vi har väl haft lite manfall till och från, men nu börjar alla komma igång ordentligt. Vi kör på och det är skönt att vara på is - även om det bara har varit rink, säger Jesper Ekström och fortsätter:

– Nu i början så gäller det ju mest att komma igång med skridskoåkningen och att få upp ett tempo i kroppen så att man orkar. Annars har vi inte pratat om så mycket speciella grejer, utan det är ju mest att jobba på den fysiska biten. Sedan får detaljerna komma allteftersom vi börjar spela.

Nye huvudtränaren Roger "Gubben" Carlsson har varit på plats med laget sedan början av augusti och börjar nu få en allt klarare bild över vad det är han har att jobba med.

– Det är ett ungt lag och en ung grupp, vilket gör att det är lite olika nivåer på kunskaperna, men det är ju inte så konstigt. Det finns ju några som har varit med en hel del och några som har varit med lite mindre, men det är bra energi. Spelarna vill mycket och är på, så det är ju fördelen med att ha en yngre grupp istället för en äldre, säger han.

Detsamma gäller även i motsatt riktning. Spelarna börjar nämligen få en allt tydligare bild av sin nye tränare också.

– Ja, han pratar ju ganska mycket (skratt). Nej då, han är bra. Han är rak och tydlig i sina direktiv och vi vet vad vi ska göra och vad vi förväntas göra framförallt, vilket jag gillar. Jag tror att det kan bli bra i vinter, säger Jesper Ekström.

Med till Västerås under lördagen reser, preliminärt, hela truppen bortsett från Linus Bodeström och Viktor Gogman och först efter förmiddagens träning kommer laget till träningsmatchen att tas ut.

– Träningen handlar ju mest om att få komma ut och känna på ytan. Att få åka 30 meter istället för 10 meter som på rinken. När det gäller matchen har vi givetvis en tanke när det kommer till hur vi vill spela den och hur vi ska ställa upp. Det är ju det vi kommer att titta på. Vad är det som passar oss? Som ledare vill man ju helst hitta rätt direkt i hur man ska ställa upp laget för att därefter justera i höjdled och så, men det är ju de klassiska sakerna som gäller, säger "Gubben" och får medhåll av Jesper Ekström.

– Det blir väl viktigt att återhämta sig mellan träning och match, men jag tycker även att det är viktigt att vi får den där träningen. Då kan vi nöta lite detaljer. Det blir nog inte så allvarligt tror jag, utan då blir det mest att snacka om hur vi ska spela, vart vi ska vara och att känna på stor bana såklart. Det blir ju både första träningen på stor is och första matchen, så det blir ju lite vad det blir, men vi ska göra vårt bästa.

Med tanke på att det är just första träningsmatchen och första dagen på stor is så vill laget inte måla upp några resultatmål alls. Fokus ligger på det egna spelet och den egna prestationen, men helt likgiltig är det svårt att vara inför 90 minuter bandy.

– Det är alltid roligt att vinna (skratt). Så är det, men skulle vi förlora med 4-3 så går vi ju inte i taket över det. Det handlar mer om hur det ser ut med delaktighet och sådant. Att vi jobbar mot det vi har pratat om för att kunna se om vi ska fortsätta på inslagen väg eller om vi får kassera några idéer som inte var så bra. Vi måste vara noggranna i det vi har bestämt oss för att göra, så att vi vet om det är bra eller dåligt, säger "Gubben".

Lördagens match börjar 15.00 i ABB Arena och om ni inte har möljlighet att vara på plats så går det alldeles utmärkt att följa drabbningen via Elitrapport.se.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link