Hoppa till sidans innehåll

Hellqvist: "Det är goda stunder"

06 OKT 2018 15:00
Det blev dessvärre inget finalspel i Allsvenska Supercupen för Katrineholm Bandy och därför kommer helgen istället att tillbringas i Vetlanda med träningsmatch mot seriekollegan Tranås BoIS.
  • Skapad: 06 OKT 2018 15:00

I helgen avgörs slutspelet i Allsvenska Supercupen i Örebro, men dessvärre utan Katrineholm Bandy på isen. AIK knep som bekant förstaplatsen i gruppen en poäng före KB och istället väntar därför träningsmatch i Vetlanda mot seriekollegan Tranås BoIS under söndagen. En match som alla inblandade hoppas ska bli bättre än förra helgens magplask mot Division 1-laget Nitro/Nora.

- Vi hade fel inställning till det. Vi fuskade i saker och ting och vi var inte ordentligt förberedda. Det var det största felet och när vi har dåligt fokus så blir det dåligt passningsspel. Vi blev lite stillastående. Nora spelade långsammare än vad våra tidigare motståndare har gjort och då klarade vi inte riktigt av att ta tag i spelet. Det va rväl det som gjorde att det blev fel, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

- Vi har pratat om hur vi måste förbereda oss, på alla plan. Det handlar inte bara om att ha bra slipade skridskor, utan det gäller att huvudet också är med. Vi har försökt bli tydligare med vad det är som gäller när vi spelar och vad alla har att förhålla sig till.

Även hemvändande Robin Hellqvist håller med i analysen av 5-7-förlusten.

- Vi var inte där helt enkelt. Det är väl det man kan säga. Vi lägger inte in den energi som behövs för att vinna en sådan match. Även fast de kanske ska vara det sämre laget så kan vi inte gå ner oss så mycket som vi gjorde. Det finns givetvis spelmässiga detaljer också, men främst är det energin det handlar om. Det är den vi måste ha för att därefter kunna sätta det taktiska, säger han.

De båda menar dock på att matchen även kan ha varit en nyttig väckarklocka för framtiden.

- Det är absolut en väckarklocka. Nora är ju ett Division 1-lag i vinter, vilket gör att vi ser väldigt tydligt hur det kommer att gå om vi inte gör det vi ska, så det är verkligen en väckarklocka, säger "Gubben".

För Robin Hellqvists del har hemkomsten till Katrineholm, efter två säsonger i IFK Rättvik, inneburit en del förändringar. På planen har han allt mer växt ut till en defensiv ledare och vid sidan av isen har han hunnit bli pappa för första gången.

- Jag trivs jättebra med livet. Det är mycket att göra, men det är kanon. Det är goda stunder, konstaterar han med ett leende.

Hur har det känts spelmässigt?

- Jag har varit lite sjuk till och från, så det har väl känts sådär, men jag kommer in i det mer och mer. Jag har ju spelat med grabbarna förut och jag vet ju hur de funkar, men för egen del har det väl känts sådär eftersom att jag har haft lite problem med sjukdom. Nu är jag dock på gång igen, så nu ska vi trappa upp det och se till att det blir bra.

Söndagens match mot Tranås blir lagets sjätte på lika många veckor och tränare Carlsson betonar tydligt vikten av att skapa energi åt sig själv och sina lagkompisar i olika situationer för att kunna göra bra insatser.

- Vi kommer att ändra lite i uppställningen och prova lite nya saker, så fokus kommer att ligga mycket på det. Det ska bli spännande att se vad det resulterar i. Annars är Tranås ett lag som vi ska spela mot i vinter, så det blir ännu en bra värdemätare. Det är väl där tankarna ligger nu, säger han och fortsätter:

- Passningsspelet måste bli mycket, mycket bättre och vi måste få till den rörelse som vi har haft tidigare. Den har varit väldigt bra tidigare och vi måste bli mer aktiva i det defensiva spelet. Vi måste vara med i markeringar, ta bort ytor för motståndarna och jobba tuffare och hårdare utåt för de spelare som är på bollsidan. Det gör att vi får igång oss själva och får in energi i laget.

Söndagens match i Hydro Arena, Vetlanda startar klockan 14.15 och kommer att kunna följas via Elitrapport för er som inte befinner er i de småländska skogarna.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link