Hoppa till sidans innehåll

Henke nollade Finspång i genrepet - "Det var viktigt"

28 OKT 2018 21:31
Katrineholm Bandy fick avsluta försäsongen på ett strålande sätt under söndagen då rivalerna Finspångs AIK besegrades hemma på Backavallen med klara 7-0.
  • Skapad: 28 OKT 2018 21:31

Med bara sex dagar kvar till den allsvenska premiären borta mot IFK Rättvik genrepade Katrineholm Bandy under söndagen hemma mot rivalerna Finspångs AIK och det blev ett genrep i positiva toner för hemmalaget.

Träningsmatcher brukar sällan locka storpublik. Därför var det glädjande att åtminstone närmare 200 personer hade letat sig till Backavallen på söndagskvällen och i den 28:e matchminuten fick de även jubla för hemmamål. Då sprätte nämligen 18-årige Oscar Jepsen in ledningsmålet assisterad av ett år äldre Emil Andersson och tio minuter senare kunde Linus Doktare utöka till 2-0.

Den första halvleken var annars ett bevis på att KB kan spela bra defensivt, men även på att laget stundtals har svårt att etablera ett eget offensivt spel under längre perioder.

– Ja, vi har för bråttom i första halvlek att gå framåt hela tiden och vi pratar i halvtid om att spela mer i sidled för att få dem att gunga mer. När vi gör det och släpper lite bollar hemåt så får vi Finspång lite mer på hälarna också. Vi var lite naiva i första och ville hitta lite för mycket avgörande bollar, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

I den andra halvleken hade laget med all önskvärd tydlighet lyssnat på tränarens instruktioner, för stundtals hittade ett långt mycket bättre offensivt spel och det gjorde även att målen trillade in. Niklas "Messi" Eriksson slog till med ett hat-trick, Linus Doktare hittade sin andra strut för kvällen och Joakim Olofsson fick näta från straffpunkten. Detta i kombination med att Henrik Karlsson spikade igen bakåt gav slutresultatet 7-0.

– Jag får jättemycket hjälp av defensiven. Jag tror inte att de har fler än tre skott på mål kanske, så defensiven hjälper mig mycket. Jag gör ingen stormatch om vi säger så (skratt), säger Henke ödmjukt efter matchen.

Härnäst väntar alltså allsvensk seriepremiär borta mot IFK Rättvik kommande lördag. En match som många ser fram emot efter en lång fjolårssäsong i Division 1.

– Det är jätteskönt att vi är tillbaka och det ska bli väldigt, väldigt roligt. Alla är jäkligt taggade inför nästa helg och känslan är bra efter idag, även om vi kommer att behöva höja oss ytterligare något snäpp, säger Henke Karlsson.

Så var Katrineholm Bandy - Finspångs AIK - minut för minut >>>

Se hela intervjun med Henrik Karlsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link