Hoppa till sidans innehåll

Hörnskyttet avgörande mot Derby - "Skönt att ha det"

09 FEB 2018 22:50
Katrineholm Bandy kan vinna matcher utan att briljera spelmässigt. Det bevisade man i fredagens hemmamöte med Derby/Linköping BK.
  • Skapad: 09 FEB 2018 22:50

Det hade varit tajta matcher mot Derby/Linköping tidigare under säsongen och fredagens möte på Backavallen blev inget undantag. Gästerna lyckades mer eller mindre chocka hemmalaget med en imponerande fart inledningsvis i matchen och när Jaakko Niemi satte 0-1 i matchens tionde minut var det inte alls orättvist.

– Man blir väl lite imponerad. De kommer hit och ger järnet och kör utav fan. Det var vi inte beredda på och det ska de ha all credd för, men jag tycker ändå att vi måste kunna läsa det och falla hem lite snabbare istället för att gå bort oss, konstaterar Niklas "Messi" Eriksson och får medhåll av Marcus Lagerbäck.

– Vi blev väl lite ställda. Det är man ju inte van vid i den här serien (skratt). Det var ett jäkla tempo, säger han.

Allt eftersom fick dock hemmalaget bättre och bättre kontroll på matchen och efter att bröderna Larsson fixat kvitteringen vände Niklas "Messi" Eriksson på matchen med två snabba mål inom loppet av en minut i slutet av halvleken.

– Vi försöker snacka igång varandra, men vi saknar väl Linus (Doktare reds. anm.) lite och sådär. Det var lite nytt och sådär. Det var lite svårt att komma igång med snacket, så kommer inte riktigt in i matchen någon gång, men vi får in lite bollar i alla fall så vi kan rycka lite redan i första halvlek. På det sättet kommer vi ju in i matchen, men spelmässigt tycker jag aldrig att vi kommer upp i nivå, säger "Messi" självkritiskt.

Med de spelmässiga bristerna som beskrivits så var det i alla fall tur att hörnskyttet var med #7 kvällen till ära. Ett av hans mål i första halvlek kom på en patenterad vänsterhörna och i den andra halvleken small det ytterligare två gånger på samma sätt.

– Det var skönt! Jag har ju skjutit bra hörnor förr, men i år har de ju inte suttit alls. Så det var ju skönt att få göra ett par baljor på hörnor. Det är skönt att ha det, säger "Messi".

Mål i flertal blev det även för Marcus Lagerbäck, som efter att ha stått vid sidan under båda matcherna förra helgen nu var glad över att vara tillbaka i laget.

– Det var kul att vara tillbaka! Jag hade en vecka ledigt och laddade batterierna lite, så det var skitkul att vara tillbaka, säger "Macke".

Slutresultatet skrevs tillslut till 7-2 och därmed saknas nu bara en poäng för att Katrineholm Bandy ska vara helt klara för allsvenskt kval senare i vinter.

– Vi ska ju vinna de resterande två matcherna också, så är det ju. Det var lite svårt att koppla på efter matchen mot Finspång. Man tänkte att "nu är det klart", men det är det ju inte. Vi behöver ju vinna nästa match också så vi slipper åka ner till Otterbäcken (sista omgången) med kniven mot strupen, för där är det inte roligt att spela (skratt), säger "Messi".

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Marcus Lagerbäck nedan. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link