Hoppa till sidans innehåll

Hörnskyttet räddade KB - åt båda håll

04 MAR 2019 02:16
Katrineholm Bandy var spelmässigt illa ute i bortamötet med Nitro/Nora, men då klev lagets hörnskyttar fram och blev poängräddare i 2-2-matchen (0-1).
  • Skapad: 04 MAR 2019 02:16

Hörnskyttet har varit en akilleshäl för Katrineholm Bandy under stora delar av säsongen, men på senare tid har det börjat smälla i nättaken bakom motståndarmålvakterna och söndagens bortamöte med Nitro/Nora i kvalet till Bandyallsvenskan blev inget undantag.

Efter att hemmalaget missat två hörnor i matchinledningen tog KB vara på den första chansen man gavs när Linus Bodeström smällde in en hörna från höger i den 11:e matchminuten.

Nora fortsatte att rada upp hörnor i den första halvleken, men gästerna stod emot och när de själva fick chansen igen i början av den andra halvleken så small det igen. Den här gången slogs hörnan från vänster och då var det Jacob Hollstein som klev fram med den stora släggan.

– Jag vet inte vad det är som har hänt riktigt. Jag kan inte påstå att vi har tränat speciellt mycket hörnor, men både jag och Jacob har dragit in några var här under de senaste matcherna. Det är oklart vad som är grejen, men det är kul att det börjar stämma. Det behövs ju, framförallt när det blir såhär täta matcher, säger Linus Bodeström.

Efter 0-2-målet så var dock det roliga slut för gästerna. Spelet började hacka betänkligt och hemmalaget skapade allt mer tryck mot Katrineholms mål. I den 69:e minuten, direkt efter att KB tagit en timeout för att försöka få ordning på spelet, kom också reduceringen genom Mattias Brolin-Munter.

Hemmalaget fortsatte att trycka på. De rödklädda klev upp högt i banan, satte hård press och skapade mängder av målchanser, men Philip Zander i Katrineholmsmålet svarade för kanonräddning efter kanonräddning. Dessutom fick han god hjälp av sin målram när han själv inte stod i vägen.

KB såg ut att komma undan med blotta förskräckelsen och ta ytterligare två blytunga poäng i kvalet, men på tilläggstid gick det tillslut inte längre. Brolin-Munter tog fart från egen planhalva och skickade iväg ett skott från 25 meter. Ett skott som Philip Zander dessvärre gjorde kvällens enda misstag på och matchen var kvitterad.

– Jag tycker att det gick helt okej idag, men sedan är det synd att de får göra ett skitmål på slutet. I morgon är jag nog nöjd med matchen, säger Zander och fortsätter med att berätta om kvitteringen:

– Mina försvarare blir backande så han (Brolin-Munter reds. anm.) får rätt öppet. Han skjuter ett skott som skruvar sig lite konstigt. Det är ingen ursäkt, jag ska ta den, men det är sådant som händer.

Poängen innebär dock att Katrineholm fortfarande toppar tabellen i kvalgruppen på bättre målskillnad än Nitro/Nora. På tisdag spelas nästa kvalmatch då Tjust Bandy gästar Backavallen klockan 19.00.

Se hela söndagens match i repris här >>

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjuerna med Linus Bodeström och Philip Zander nedan.
Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link