Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Karlsson

KB föll trots stark insats - "En jättebra match för oss"

16 SEP 2018 15:04
Katrineholm Bandy sprang på försäsongens första mina under söndagen då AIK vann mötet i Allsvenska Supercupen med 5-3.
  • Skapad: 16 SEP 2018 15:04

Efter segern mot Tillberga förra helgen hade Katrineholm Bandy under söndagen chansen att sätta sig i ett guldläge i den östra gruppen av Allsvenska Supercupen, men så krävdes seger mot ett stjärnspäckat AIK i ABB Arena.

Länge såg det även bra ut för KB, som tog ledningen tre gånger om i den första halvleken samtidigt som försvars- och passningsspelet satt mer eller mindre precis som det skulle. AIK tilläts ha mycket boll, men ett tätt rödblått försvar såg till att de nästan uteslutande tvingades långt ut på kanterna för att söka hörnor.

Gnaget hängde dock med. 3-2 i paus kunde de dels tacka individuella KB-misstag för, men även en storspelande Andreas Bergwall i AIK-målet.

I den andra halvleken började Katrineholmsspelarna tappa lite fokus i passningsspelet och överlag började spelet hacka aningen mer. Det utnyttja Gnaget direkt och Jimmy Jansson och Daniel Axi kunde vända på steken till 3-4-ledning för Solnalaget.

KB försökte hitta en slutforcering ju längre halvleken led, men lyckades aldrig riktigt få något tryck på AIK. Några bra målchanser skapades, men skärpan fanns helt enkelt inte riktigt där för att överlista en så pass vass målvakt som Andreas Bergwall och istället kunde Pekka Rintala fastställa slutresultatet till 3-5 i den 90:e minuten.

– Det är en okej match. De har bollen mycket och vi får försvara oss mycket, men vi har våra lägen. Vi gör tre mål och de vi släpper in föregås av lite individuella misstag, men jag tycker att det är okej. Mot slutet blir vi lite trötta och i andra halvlek har vi lite för mycket felpassningar där vi tappar bollen lite för enkelt. Det gör att vi blir så pass hårt ansatta att vi inte riktigt orkar, men killarna ska ha all heder. Det finns mycket som är bra i matchen, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson och menar vidare att han var nöjd med lagets försvarsspel inledningsvis.

– Jag tror nog att AIK fick lite huvudbry över hur de skulle låsa upp vårt försvarsspel i första halvlek. Det sitter ganska bra i andra halvlek också. Killarna känner sig trygga i det, men sedan gör vi lite individuella grejer som straffar oss och då sjunker vi lite. Så enkelt är det ju.

Att spelet inte riktigt höll ihop i 90 minuter vill KB-tränaren inte dra några större växlar av, utan menar att det finns logiska förklaringar till varför det blev som det blev.

– Förutom att passningarna och mottagningarna inte var helt okej så tog det lite för lång tid innan vi tog beslut och innan vi bestämde oss för vad vi skulle göra. Då låste de fast oss lite och vi fick svårt att komma upp ur det, säger "Gubben" och fortsätter:

– Parallellt med att vi slår de här felpassningarna och får jobba hårt defensivt så är vi inte riktigt där när vi får lägena framåt. När vi gör de här misstagen så gör det även att vi inte får med oss tillräckligt med folk upp. Första passningen kunde sitta perfekt in i en bra yta, men så blev den spelaren lite för ensam och hade lite för dålig fart. Får vi bort de här misstagen, så att vi blir täta hemåt och att vi får äga bollen lite mer… Då hinner vi få med oss fler spelare. Hittar vi då in i de här ytorna så kommer vi att få bättre chanser.

Om vi ska se positivt på saker och ting. Vad betyder det för er att få den här typen av värdemätare under försäsongen?

– Vi fick se hur vi står oss mot ett bra lag med bra tempo och jag tycker att vi, förutom det vi nyss pratade om, står oss ganska bra. Det är viktigt att vi får den här typen av matcher så att vi får veta vad som väntar oss i vinter istället för att vi åker och spelar mot lag som är några snäpp under oss. Det här är jättebra matcher för oss. Det utvecklar både individen och laget bra och det ger även mig mycket svar, konstaterar Carlsson, som även fick återse en gammal lagkompis i form av AIK-tränaren Pelle Fosshaug.

– Vi spelade tillsammans i landslaget. Det är alltid kul att träffa Pelle. Han är en färgklick, så att säga (skratt). Det var kul att snacka lite med honom och jag har full respekt för honom. Han är jätteduktig.

Härnäst väntar den avslutande gruppspelsmatcher i Allsvenska Supercupen för Katrineholms del då Kalix står för motståndet i Uppsala kommande fredag.

– Vi ska fortsätta driva på på träningarna med bra tempo, bra åkningar och nöta vidare på passningsspelet. Det är ju på rink, så vi kan ju inte göra så himla mycket, men vi ska göra vad vi kan för att förbereda oss inför Kalix. Nu får killarna återhämta sig lite och sedan gäller det att trumma igång igen så att vi är på tå på fredag, säger Roger "Gubben" Carlsson.

Så var Katrineholm - AIK - minut för minut >>>

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link