Hoppa till sidans innehåll

KLART: "Gubben" förlänger med Katrineholm Bandy

31 JAN 2019 19:20
Katrineholm Bandy har under torsdagen glädjen att meddela att A-lagets huvudtränare, Roger "Gubben" Carlsson, har bestämt sig för att stanna i föreningen i ytterligare två säsonger.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2019 19:20

I somras blev det klart att den tidigare storspelaren Roger "Gubben" Carlsson återvände till Katrineholm för en andra sejour som huvudtränare för klubbens A-lag. Ett samarbete som, trots en inte helt önskad resultatrad, har fungerat oerhört bra och nu står det klart att föreningen lyckats knyta upp östgöten för ytterligare två säsonger.

– Vi vill arbeta långsiktigt och det här är en jättestor pussebit som faller på plats för oss. Vi har varit oerhört nöjda med "Gubben" och han säger sig ha varit väldigt nöjd med att vara hos oss, vilket jag tycker är ett kvitto på att vi är på rätt väg inom föreningen, säger sportchefen Jonas Åkerström och konstaterar att han och sportgruppen aldrig tvekade på försöka förlänga tränarens kontrakt - trots att det ännu inte är helt klart vilken serie laget kommer att spela i nästa säsong.

– Nej, det har inte funnits några tveksamheter. Det är klart att ingen av oss är nöjda med de sportsliga resultaten den här säsongen hittills, men nu är det som det är och jag tror att "Gubben", precis som vi, ser att det finns någonting att bygga på. Han har stödet, tryggheten och långsiktigheten från oss i styrelse och sportgrupp att verkligen bygga någonting bra här.

Vad betyder det för ert fortsatta arbete med spelartrupp och den övriga ledarstaben inför nästa säsong att det redan nu är klart vem som kommer att vara huvudtränare?

– Jag tror att det betyder oerhört mycket för oss. Det är väldigt många spelare som har sagt till oss att de vill att "Gubben" ska stanna, så det är klart att vi tror och hoppas att det kommer att underlätta vårt framtida arbete.

"Gubben" själv menar att det var ett relativt enkelt val att stanna och att det även för honom har varit viktigt att få till en tidig förlängning för att köpa sig så mycket arbetsro och tid som möjligt inför nästa säsong.

– Vi har pratat om kontinuitet och det är ju lite därför som jag har bestämt mig tidigt. Jag kände väl att om jag nu ska fortsätta som tränare så är det ju bättre ju fortare saker och ting är klart så att vi kan börja titta mot nästa säsong. Dessutom så trivs jag ju väldigt bra här med det sociala och jag känner verkligen att det finns en potential i att vi ska kunna göra riktigt bra saker tillsammans framöver, säger han och fortsätter:

– Inför den här säsongen blev allting klart ganska sent och jag vet ju själv hur det var som spelare. Du vill ju veta vem som ska vara tränare. Det är ju en av de viktigaste frågorna och jag tänker väl att det borde underlätta för oss att vi och alla spelare vet det redan nu. Jag tror verkligen att det underlättar för alla, inklusive mig själv. Nu har jag gjort det som jag kan göra just nu för att skapa bra förutsättningar inför nästa säsong.

Tror du att det rentav kan ha inverkan på den här säsongens viktiga avslutning att alla redan nu vet vad som kommer att hända framöver?

– Man brukar ju prata om arbetsro och det är ju det jag tror att det här ger under den lilla tid som är kvar av den här säsongen. Sedan är det klart att det också är så att de spelare som har en dialog med sportgruppen rörande sin egen framtid får ju en konkret pusselbit till nu att ta med i beräkningen och förhoppningsvis kan det vara så att mitt "ja" nu gör att några spelare väljer att satsa vidare med oss, vilket i sin tur ger ringar på vattnet och så vidare.

Då det alltjämt finns en teoretisk risk att Katrineholm Bandy inte spelar i Bandyallsvenskan nästa säsong så vill klubben betona att kontraktsförlängningen med Roger "Gubben" Carlsson inte är beroende av allsvenskt spel under nästa säsong.

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link