Hoppa till sidans innehåll
Foto: Katrineholm Bandy

KLART: Han blir ny tränare för A-laget

24 APR 2015 14:40
Katrineholm Bandy har idag, fredag, glädjen att presentera Magnus Ringblom som A-lagets huvudtränare för de kommande två säsongerna.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2018 19:17

Katrineholm Bandy har gjort klart med en ny huvudtränare till A-laget för de kommande två säsongerna. Det handlar om den 48-årige stockholmaren Magnus Ringblom, som närmast kommer från Edsbyns IF där han var ansvarig för P18-laget som tog SM-silver tidigare i år.

– Det känns jättebra. Vi har diskuterat en tid och kommit fram till att Magnus tänker likadant som oss. Tyngden ligger på att odla ett eget spel och att äga mycket boll för att göra det svårt för motståndarna. Det i kombination med att han har en lång meritlista civilt som visar på hans ledaregenskaper. Det är en stark ledare som verkligen visar vägen och vet vart han vill, säger Magnus Rostedt i Katrineholm Bandys sportgrupp.

Ringblom har varit verksam i elitungdomslag i både Bollnäs och Edsbyn de senaste åren, men har nu alltså bestämt sig för att flytta söderut och bli en del av Katrineholm Bandys satsning mot Elitserien.

– Det känns utmanande och roligt. Det ska bli extremt kul att få utveckla spelare i det här laget. En stor ära måste jag säga, att få jobba i en så pass anrik bandystad som Katrineholm. Jag mötte faktiskt Värmbol i min första A-lagsmatch med IFK Stockholm en gång i tiden, berättar Magnus Ringblom.

– Jag känner Fredrik Plan och har hyfsad koll på spelarna skulle jag säga, men jag har inte sett laget spela sådär jättemycket. Vi får lära känna varandra tycker jag, fortsätter han.

Vad kan du säga om dig själv som tränare?

– Fullständigt galen, haha! Nej, men jag jobbar med både individ och grupp ordentligt. Jag har jobbat med både P18 och P20 i Bollnäs och blev sedan raggad till Edsbyn av Magnus "Kuben" Olsson.

– Jag är otroligt mån om jobba fram saker tillsammans med individerna i laget och utveckla det bandytänket som för mig stämmer överens med det klubben vill.

Vad tror du om skillnaden på att jobba med juniorlag jämfört med, som nu, ett A-lag med sikte på Elitserien?

– För mig är inte skillnaderna så stora. Jag är utbildad familjeterapeut och jobbar med problematik bland vuxna i mitt yrke. Det som är är att vi tillsammans ska skapa förutsättningar för oss. Det ska fan kosta halva armen. Man ska veta vad som krävs när vi kliver upp.

– Jag tror inte att jag kommer att behöva vara lika mycket pedagog här som när jag haft P18- och P20-lag, utan det är mer att det är en delad kunskap för här finns det killar som är välutbildade bandyspelare. Men det de behöver är att få spetsig feedback. Det måste man ge. De behöver få feedback på det de håller på med.

Vi välkomnar Magnus Ringblom till Katrineholm Bandy och ser fram emot ett lyckat samarbete över, till att börja med, de två kommande säsongerna. 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link