Hoppa till sidans innehåll

KLART: Lars Buskqvist förstärker KB

2018-01-11 21:03
Katrineholm Bandy fortsätter att förstärka laget inför avslutningen av säsongen. Nu står det klart att målkungen Lars Buskqvist lämnar Örebro SK för spel på Backavallen.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Under många, många år har anfallaren Lars Buskqvist skrämt slag på motståndarförsvarare med sin enorma målfarlighet i Örebro SK. Totalt har 39-åringen gjort över 400 mål, enligt honom själv, i ÖSK-tröjan och som många av er känner till så har flera av dessa kommit mot Katrineholm.

Nu står det dock klart att veteranen byter Närke mot Sörmland. "Lasse Bush" har nämligen kommit överens med KB om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

– Ja, vi får in en rutinerad herre som verkligen vet hur man gör mål. Han är ju en dokumenterat duktig målskytt och vi har väl saknat någon på sista tredjedelen som hotar i djupet och en riktig boxspelare. Är det ett halvläge så kan det smälla och vi behöver göra sådana mål också, säger Jonas Åkerström, sportsligt ansvarig i Katrineholm Bandy, och fortsätter:

– Vi ser honom även som en potentiell fadersfigur med sin stora, stora rutin och han kan säkert bidra även de våra yngre spelare. Det känns väldigt positivt.

Lasse själv ser fram emot att få testa på någonting nytt efter många år i Örebro SK.

– Jag har trivts väldigt bra i Örebro, både vid sidan av bandyn och med bandyn, men det ska bli spännande att göra någonting nytt här, säger Buskqvist själv och fortsätter:

– Jag är väl ganska bra på att göra mål (skratt) eller kanske framförallt att skapa målchanser och skapar man mycket målchanser så gör man ju mycket mål så klart. Sedan är jag väl ganska duktig på att gå i djupet och sådär.

Hur ser du på utmaningen att ta Katrineholm tillbaka till Bandyallsvenskan?

– Det är ju ettan som går till kval och det är väl det som "Pajen" (Fredrik Johansson ass tränare reds. anm.) och Andreas (Staaf), som jag känner från Örebro-tiden, har pratat med mig om. Det är väl därför de vill ha med mig antar jag, säger Lasse med ett leende.

Buskqvist väntas vara spelklar till hemmamötet med Otterbäcken söndagen den 21/1.

Se hela intervjun med Lasse Buskqvist i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jonas Åkerström nedan. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link