Hoppa till sidans innehåll

KLART: Robin Hellqvist tillbaka i KB

01 MAJ 2018 13:40
Katrineholm Bandy har gjort klart med ett första nyförvärv inför säsongen 2018/19. Detta i form av hemvändande Robin Hellqvist, som närmast kommer från spel med IFK Rättvik.
  • Skapad: 01 MAJ 2018 13:40

Efter två säsonger med IFK Rättvik har den mångsidige 23-åringen Robin Hellqvist bestämt sig för att återvända till moderklubben Katrineholm Bandy. Hellqvist, som lämnade klubben som tvåa i den interna skytteligan säsongen 2015/16, återvänder närmast efter en säsong där han mestadels spelat som back i dalalaget.

– Det betyder såklart mycket. Det är en Katrineholmskille och det känns som att vi får in en liten bit ryggrad faktiskt. Han är användbar på flera positioner och jag är riktigt nöjd faktiskt, säger Jonas Åkerström, sportsligt ansvarig, på presskonferensen där värvningen presenterades.

Vad har du för bild av Robin som spelare? Han lämnade ju i toppen av den interna poängligan och återvänder som back.

– Jag ser bara möjligheter (skratt). Om vi kan använda honom som back och han fortfarande gör poäng så är det bara att gratulera. Det är lite såhär vi måste tänka - att vi behöver ha folk som kan spela på flera olika positioner för att därmed öka konkurrensen.

Robin själv ser fram emot att få komma hem till Backavallen igen och att därmed återförenas med många gamla lagkompisar och vänner.

– Det känns jäkligt bra faktiskt med alla grabbar i laget, familjen och allt runt om, säger Hellqvist och konstaterar vidare att han har trivts bra i sin nya roll som back.

– Det har varit roligt att spela back. Det är kul att få jävlas med lite forwards och det känns som att jag har utvecklats jäkligt bra.

Kontraktet med Robin Hellqvist sträcker sig över ett år.

Se hela presskonferensen i efterhand i spelaren ovanför artikeln. #VIÄRTILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link