Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

KVALKOLLEN: Bryngelsons kärleksförklaring - "Katrineholm har betytt jättemycket för mig"

03 MAR 2019 14:45
Mellan 1997 och 2004 var Jesper Bryngelson en absolut nyckelspelare i Katrineholms SK. Nu ska 42-åringen försöka leda moderklubben Nitro/Nora tillbaka till Bandyallsvenskan.
  • Skapad: 03 MAR 2019 14:45

Inför säsongen 1997/98 värvade Katrineholms SK en 20-årig talang från IFK Motala vid namn Jesper Bryngelson. En värvning som visade sig bli en viktig del i lagets framgångar under många år framöver. 2004 lämnade Bryngelson visserligen klubben för spel med Boltic och sedan dess har han framförallt firat stora framgångar med Villa Lidköping, men trots det så finns känslorna för Katrineholm kvar.

– Katrineholm har ju betytt jättemycket för mig. Jag kom ju från Motala den säsongen som KSK spelade i dåvarande Division 1. Sedan gick vi upp i Allsvenskan och jag fick sju jättefina år i Katrineholm. Jag fick otroligt fina vänner och det var en härlig förening att vara i. Sedan kändes det väl som att jag ville utveckla mig själv ännu mer och det var väl därför jag tog steget därifrån, men visst var det en bra språngbräda absolut, säger Bryngelson till katrineholmbandy.se.

Vintern 2019 är Bryngelson fortfarande en spelare att räkna med. 42 år gammal ska han nu försöka ta moderklubben Nitro/Nora BS tillbaka till Bandyallsvenskan och kvalspelet fick en bra start för västmanlänningarna. Detta då Tjust besegrades med 4-3 på bortaplan under fredagen.

– Det var en tajt match. Det var helt klart en väldigt bra Division 1-match. Det var ett ganska bra tempo genom hela matchen. En jämn match med två bra lag helt enkelt. Sedan tycker jag att vi var riktigt vassa i våra omställningar och i det stora hela gör vi en riktigt bra match. Det är tufft att spela där nere, så det var bra, säger Bryngelson och fortsätter:

– Det var helt klart det bästa laget vi har mött i år, i tävlingsmatcher. GT76 höll en hyfsad nivå i vår serie också, men det här var nog det bästa laget vi har mött hittills. Det måste jag säga.

Under söndagskvällen är det dock inte längre Division 1-motstånd som står på schemat för Nora. Katrineholm Bandy kommer till Behrn Arena i Örebro (matchen flyttad dit på grund av isproblem i Nora) och även om det egna spelet är i fokus så har Jesper Bryngelson sneglat en del på motståndet.

– Vi vet att Katrineholm är duktiga skridskoåkare och att de är vassa när de lyfter på (Linus) Doktare, så honom måste vi ha koll på. Annars går vi mest in på vårt spel, hur vi ska spela och hur vi ska lägga upp matchen. Det är det vi kommer att fokusera mest på.

– Vi ska bara fortsätta hålla fokus på de grejerna vi vill göra. Vi vill inte dras med i någon Hawaii-bandy, utan vi ska spela vårt spel och försöka vara så smarta som möjligt under 90 minuter.

Det här blir dock inte riktigt lagens första möte den här säsongen. I slutet av september vann Nora en träningsmatch mot KB som Bryngelson minns mycket väl.

– Jag tyckte att vi var bra då och hade ett bra tempo. Katrineholm körde väl lite för mycket och de fick inte igång sitt bolltempo. Det kändes som att de ville att allt skulle gå väldigt fort, men samtidigt var det en försäsongsmatch och det går inte att dra några växlar av. De var säkert lite sökande då och ville väldigt mycket när de precis hade gått upp i Allsvenskan. Nu kommer de från en säsong där de har mött bra lag och visst bör Katrineholm ha ett högre tempo i kroppen än vad vi har, men vi får väl spela lite mer på smartness (skratt), säger han.

Det lag som vinner söndagskvällens match har skaffat sig en riktig drömstart på kvalet, men på sista raden hoppas Jesper Bryngelson att det blir både Nora och Katrineholm som lägger beslag på de allsvenska platserna.

– Det är en förening som jag hoppas kliver dit ordentligt i det här kvalet också och klarar sig kvar. Det finns en bra ungdomsverksamhet och det känns som att föreningen verkligen är på gång nu igen. Jag tror att det är viktigt att de bara släpper ner axlarna och tar match för match så kommer de att vara kvar i Allsvenskan nästa säsong. Det hoppas jag, avslutar han.

Söndagskvällens match startar 20.45 i Behrn Arena och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyallsvenskan.se!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link