Hoppa till sidans innehåll

KVALKOLLEN: Kungälv jagar första hemmasegern - ”Det har varit en jäkla press”

08 MAR 2018 16:38
Genom åren har det blivit en etablerad sanning att det är svårt att åka till Skarpe Nord och ta poäng av IFK Kungälv, men hittills i kvalet till Bandyallsvenskan är det hemmalaget som är segerlösa nedanför motorvägen. Foto: ifkkungalv.se.
  • Skapad: 08 MAR 2018 16:38

Det drar ihop sig rejält i kvalet till Bandyallsvenskan och samtidigt som Katrineholm Bandy är tvingade att vinna fredagens bortamöte med IFK Kungälv för att fortfarande ha den allsvenska platsen i egna händer så kan hemmalaget säkra fortsatt spel i den näst högsta serien vid vinst. Det står mycket på spel med andra ord och med Katrineholmsögon så hoppas man säkerligen inte på ett trendbrott under fredagen. Ett favorittippat Kungälv har nämligen inte vunnit på hemmaplan ännu i kvalspelet (3-3 mot Blåsut och 7-7 mot Skirö)

 

– Det har nog varit ett svårare kval än vad vi trodde på förhand. Vi visste visserligen att vi möter tre seriesegrare som har gått jättebra i vinter, som är jättehungriga och som inte har någonting att förlora samtidigt som vi som kommer uppifrån är stora favoriter och har stora krav på oss utifrån. Det har varit en jäkla press, naturligtvis, och den har vi haft svårt att hantera. Det ser man ju på resultaten om inte annat, säger IFK-tränaren Anders Liw.

 

Hur hanterar då IFK Kungälv, som slutade på tionde plats i Elitserien så sent som säsongen 2015/16, pressen på sig i det här kvalet hittills och det faktum att man har haft problem att avgöra matcherna hittills?

 

– Vi känner oss lite pressade. Det var ju som matchen i Katrineholm där vi gick ifrån, men ändå inte kunde knyta ihop säcken. Får motståndarna bara ett mål så får de ju energi av det samtidigt som vi tappar lite. Vi har ett ganska nytt, ungt och orutinerat lag, så det kanske är sådant som lyser igenom lite ibland, säger Liw och fortsätter:

 

– Vi pratade mycket både inför och efter matchen igår (läs; onsdag) att ”släpp ner axlarna”. Vi har varit så jäkla spända och sådär under de senaste månaderna, med alla de här måstematcherna, så vi måste släppa ner axlarna, vara lite coola och spela spelet. Det gjorde vi också till och från, men sedan kommer vi ner i de här dalarna. Vi vet dock att om vi spelar som vi kan så är vi jäkligt bra och vi behöver bara en seger till i det här kvalet. Vi ska naturligtvis försöka ta den i morgon.

 

Kungälv kommer till fredagens match med två oavgjorda på hemmaplan och två uddamålssegrar på bortaplan. När lagen möttes på Backavallen vann västgötarna med 6-5 efter hela fyra hörnmål och åkte därifrån imponerade av Katrineholms spel.

 

– Jag skulle tro att matchbilden i morgon (läs; fredag) blir ganska liknande som den på Backavallen. De har ett par killar med bra fart och kör alltså. Det är inte så mycket vrida och vända ur, utan de spelar ganska frejdigt med mycket anfall. Det är kul att se en sådan bandy som de spelar. Jag menar, Blåsut och Skirö i all ära, men de backar hem ganska mycket och bjuder inte på mycket. Katrineholm spelar mer bandy än vad de andra har gjort och det får vi hoppas att de gör i morgon också, säger Liw.

 

– Vi har pratat mycket om att inte komma ner i de här svackorna och att inte slappna av. Bara för att vi går ifrån med ett par mål så kan vi inte slappna av. Det går så fort i bandyn och det behövs ju knappt en chans för att det ska bli mål, fortsätter han.

 

I likhet med Katrineholm så har Kungälv haft en del problem med skador och sjukdomar under kvalet, men det är ingenting som Anders Liw tror kommer att störa till fredagens match.

 

– Vi har ungefär samma läge som under hela kvalet. Vi har några spelare som är lite småförkylda, men som spelar. Vi har en kille som är skadad, någon kille som är sjuk, men liksom ingenting som är i startelvan riktigt, utan vi använder vår förstauppställning och en bra bänk. Vi kan byta ut några gubbar utan att bli så försvagade, så det ser bra ut i dagsläget, säger IFK-tränaren.

 

Fredagens match startar 19.00 på Skarpe Nord och om ni inte har möjlighet att vara på plats så följer ni matchen bäst via Katrineholms-Kurirens liverapportering och på våra egna sociala medier. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link