Hoppa till sidans innehåll

"Löjjan" lovar läckra mål - "Det är målgaranti"

30 NOV 2018 16:25
Katrineholm Bandy jagar nya poäng i Bandyallsvenskan i helgen och det genom att testa rutinerade Fredrik "Löjjan" Öjdahl i en ny roll.
  • Skapad: 30 NOV 2018 16:25

Efter en tung roadtrip förra helgen med dubbla förluster väntar nu en ny dubbelhelg för Katrineholm Bandys A-lag när Nässjö IF och Tranås BoIS gästar Backavallen. Snacket i veckan har handlat mycket om att kraftigt bromsa antalet insläppta mål och tränaren Roger "Gubben" Carlsson väntas röra om i den berömda laguppställningsgrytan. En av förändringarna som sticker ut är att 30-årige Fredrik Öjdahl kommer att testas i en roll som anfallare.

– Det har väl hänt en gång tidigare i karriären tror jag och då blev jag inte kvar där, men det levereras alltid snygga mål i alla fall. Så är det, säger "Löjjan" med ett skratt.

Är det målgaranti?

– Absolut!


I övrigt så ser det ut att kunna ljusna rejält på skadefronten för KB-laget. Två spelare som missade bortamötet med Åby/Tjureda senast, Pontus Ekström och Tobias Andersson, är tillbaka i laget och dessutom har det gläntats lite på dörren för att även Joakim Olofsson och lagkapten Jesper Ekström kan komma att göra comeback mot Nässjö under lördagen.

– Det är klart att det kommer att märkas. Vi behöver ju ha den bästa truppen på planen helt enkelt och om de kan vara med så bidrar de, helt klart, konstaterar Öjdahl.

Lördagens motståndare var, av många, tippade i toppen av tabellen inför säsongen, men efter fem matcher har det bara blivit två segrar för de ständigt Elitseriekvalande smålänningarna. Trots det så räknar hemmalaget iskallt med en tuff utmaning.

– Jag har tittat lite på dem och de har ett ganska bra skytte. Något som de använder sig av frekvent, lite mer än vad många andra lag gör. De tar skott lite längre utifrån och så. Det måste vi vara med på och det kanske kommer att vara så, med tanke på vilket läge vi är i, att de kommer att ha bollen lite mer än vad vi har, men annars hoppas jag ju på att det blir en bra match och att vi kan vara lite mer stängda defensivt. Då ska vi nog kunna mäta oss med dem, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Preliminär trupp till lördagens match mot Nässjö IF: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Har ni inte möjlighet att vara på plats för lördagens match så vet ni att ni kan se den på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm. Gå in på bandyallsvenskan.se, skapa ett konto, skaffa ett abonnemang och välj Katrineholm Bandy som favoritlag så stöttar du föreningen ekonomiskt samtidigt som du får tillgång till direktsändningar, repriser och highlights från samtliga allsvenska matcher!

Se hela intervjun med Fredrik Öjdahl i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link