Hoppa till sidans innehåll

Nu drar kvalet igång - "Vi har en jättebra känsla"

01 MAR 2019 14:24
Efter en lång och stundtals svår säsong så är det nu dags för Katrineholm Bandy att kliva in i det allsvenska kvalet, men laget gör det med en positiv känsla.
  • Skapad: 01 MAR 2019 14:24

22 matcher i grundserien räckte inte för att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt till nästa säsong och istället ska nu Katrineholm Bandy ge sig in i klubbens femte kvalspel sedan sammanslagningen 2007. Att det här allsvenska kvalet är klubbens första negativa ska inte heller det spela någon roll för hur tankarna går inför fredagskvällens premiär hemma mot Mölndal Bandy.

– Det blir väl lite nytt, men å andra sidan så är det ungefär samma sak. Det brukar pratas om hur man ska göra saker och ting på pappret och sådär, men när det väl blir kval så är det en annan typ av spel. Det är tillfälligheter och det är bara vinna som gäller. Det är lite skumt att försöka förklara, men ett kval är ett kval och det tror jag stämmer åt det här hållet också, säger liberon Markus Hast.

33-åringen vill inte heller kännas vid att det skulle vara någon speciell press på laget inför ett kval där Katrineholm är ensamt allsvenskt lag mot tre Division 1-lag.

– Jag skulle inte kalla det press, utan det är för vår egen skull att bevisa för oss själva att vi är betydligt bättre än Division 1. Jag tänker inte på de andra lagen och pressen utifrån, utan det är bara att vi måste bevisa vilken nivå vi besitter känner jag, säger "Hasten".

Under fredagskvällen är det som sagt vinnarna av Division 1 Västra, Mölndal Bandy, som står för motståndet på Backavallen och Markus Hast har bara en sak i siktet.

– Att ta full pott, helt enkelt. Det är inte så mycket annat faktiskt, säger Hast och fortsätter:

– Vi ska fortsätta få igång skridskorna, passningarna och vinna matchen. Tyvärr är det inte ett så mycket roligare svar än så.

Liberon konstaterar även att det kommer att bli viktigt med stödet från läktarna under kvalet och är nogrann med att poängtera hur mycket det betyder för laget.

– Det är alltid kul. Det är nu det drar ihop sig och någonstans så behöver vi ju stödet, så är det ju. Det vore jättekul. Det är ju liksom bara två veckor kvar av säsongen nu, så det är väl dags att ta sig ner till "Vallen" nu tycker jag, säger han.

Matchtruppen till fredagens match är densamma som har vunnit de två senaste allsvenska matcherna, vilket innebär följande: Philip Zander, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Markus Hast, Olle Larsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Mårten Grönvall, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Har du inte möjlighet att se fredagens match på plats? Se den då på bandyallsvenskan.se, på O'Learys i Katrineholm eller på Katrineholms-Kurirens hemsida (gratis för dig som är plus-kund).

Se hela intervjun med Markus Hast i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link