Hoppa till sidans innehåll

Nu ska det avgöras - "Det kommer att bli mäktigt"

10 MAR 2018 18:04
Efter en årslång väntan är den äntligen här - matchen som kan ta Katrineholm Bandy tillbaka upp i Bandyallsvenskan. Detta då Skirö AIK gästar Backavallen under söndagen. Foto: Tomas Nilsson, Katrineholms-Kuriren.
  • Skapad: 10 MAR 2018 18:04

Efter fredagens otroligt häftiga seger borta mot IFK Kungälv har Katrineholm Bandy alltjämt det allsvenska avancemanget i egna händer inför den sista, dramatiska omgången. Avgörandet sker under söndagseftermiddagen då Skirö AIK gästar Backavallen samtidigt som Blåsut BK tar emot IFK Kungälv i Vänersborg och KB-tränaren Andreas Staaf fick med sig en bra känsla från fredagen in i helgen.

– Det är som många av killarna sa direkt efter matchen, att vi gör ett jäkla krig i 98 minuter, eller vad nu klockan stannade på igår, och det är ju det som lägger grunden till det hela. I andra halvlek, trots att vi får lite utvisningar, så gör vi kriget hela vägen allihopa. Även fast vi är två man mindre på planen en stund så kommer vi in i matchen och det är ju ett tecken på att vi är jäkligt bra när vi gör det här jobbet i 95 minuter, säger Staaf.

Förutsättningarna inför söndagens match på Backavallen är å ena sidan enkla - å andra sidan betydligt krångligare. Om Katrineholm Bandy vinner matchen mot redan avhängda Skirö AIK så är avancemanget till Bandyallsvenskan säkrat, oavsett vad som händer i Vänersborg. Skulle dock smålänningarna få med sig en eller två poäng från Vallen så hänger KB:s öde på hur det går i gruppens andra match.

– Jag förväntar mig att vi kliver in och gör det här jobbet i 95 minuter till om det är det som krävs. Även om vi hamnar i underlägen så fortsätter vi att ha samma fokus på våra grejer hela tiden och gör vi det i 95 - då ska de vara riktigt bra för att slå oss, säger Andreas Staaf.

Med ett gyllene utgångsläge, fredagens seger i ryggen och en chans att få fira ett avancemang till Bandyallsvenskan hoppas och tror såväl laget som ledarna på en riktigt häftig inramning på Backavallen under söndagen med mycket publik (fri entré för samtliga) och ett starkt stöd till killarna ute på isen.

– Det här är en chans man kanske aldrig får igen, just med att det är på hemmaplan och det är avgörande, så att det är klart att det kommer att bli mäktigt att kliva ut på isen i morgon (läs; söndag) så är det ju, säger tränare Staaf.

Laget till söndagens match är detsamma som besegrade IFK Kungälv under fredagen, vilket innebär följande matchtrupp: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Söndagens match startar 16.00 och klubben bjuder som sagt samtliga på fri entré, så ta med nära och kära och hjälp oss bära fram killarna till ett allsvenskt avancemang! #ALLATILLVALLEN

Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link