Hoppa till sidans innehåll

Nu ska det avgöras - "Vi kommer att gå för sex poäng"

08 FEB 2019 14:45
Tre omgångar återstår av den allsvenska säsongen. Tre omgångar som blir oerhört viktiga för Katrineholm Bandys del i kampen om allsvensk överlevnad. Tre omgångar som får sitt startskott borta mot AIK under lördagen.
  • Skapad: 08 FEB 2019 14:45

Efter att ha haft en spelledig helg och tvingats se flera av lagen runtomkring i tabellen ta poäng så ska nu Katrineholm Bandy ge sig in i hetluften igen. Med tre matcher kvar att spela har KB fyra poäng upp till säker mark och bara två ner till jagande Tranås BoIS under kvalstrecket. Det blir med andra ord matcher av yttersta vikt mot såväl AIK på bortaplan, Västanfors på hemmaplan och Peace & Love City på bortaplan.

– Det är tre matcher kvar och den, på pappret, svåraste är ju givetvis AIK borta. De ligger tvåa i serien, det är bortamatch och så vidare, så det är inget snack om att det är den tuffaste, men det jag går in med och det jag förmedlar till mitt lag är att vi ska gå in och spela hem de här sex poängen som är att spela om. De två första har vi ju chansen att ta här mot AIK direkt. Sedan är det en tuff uppgift, men vi kommer inte att tänka att AIK är för svåra eller någonting sådant. Vi kommer att gå för de sex poängen som finns kvar att spela om och sedan återstår det att se hur vi lyckas och vad det resulterar i, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Lördagens bortamöte med AIK blir viktiga 90 minuter för båda lagen, då "Gnaget" slåss för att säkra en kvalplats till Elitserien och, om möjligt, även hinna ikapp serieledande Åby/Tjureda. Katrineholm har dock, till synes, inte varit någon drömmotståndare för det stjärnspäckade Solna-gänget den här säsongen. Efter att ha fått slita rejält för att vinna mötet i Allsvenska Supercupen i höstas så fick de inte med sig några poäng från seriemötet på Backavallen i november. Minnesbilder som KB däremot gärna tar med sig till lördagens match.

– Det är ett AIK som har gått bättre och bättre ju längre säsongen har gått och vi vet ju om att de är bollskickliga, att det är duktiga spelare och rutinerade spelare. Det är absolut ingen lätt match, men jag tror att vi kommer att göra det obehagligt för dem, säger Fredrik Öjdahl och fortsätter:

– Det är klart att det stärker självförtroendet att veta att vi har slagit dem tidigare. Hade vi haft andra resultat med oss tidigare så kanske det hade känts lite tyngre, men vi har en positiv bild och den ska vi definitivt ha med oss på lördag.

Läget i laget inför lördagens match är dock inte helt problemfritt. Sjukdomar har ställt till det på sistone och till lördagens match saknas försvararen Kristoffer Konttori av just den anledning. Dessutom väntas ett sent besked från Robin Hellqvist kring huruvida han är 100 procent redo att köra igen efter sina sjukdomsproblem. Dessutom vet vi sedan tidigare att Niklas Eriksson avslutat säsongen i förtid på grund av semesterresa.

Preliminiär matchtrupp mot AIK: Philip Zander, Pontus Ekström, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Markus Hast, Olle Larsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Mårten Grönvall, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

På grund av att AIK Bandy under hela säsongen konsekvent har valt att gå emot ligans direktiv om att tv-sända samtliga allsvenska matcher så kommer lördagens match dessvärre inte att kunna ses via bandyallsvenskan.se. Vi beklagar detta, men kan tyvärr bara konstatera att det inte är något som vi kan påverka.

Följ istället matchen på elitrapport.se och via våra sociala medier, där vi ska försöka höja frekvensen på uppdateringarna under matchens gång!

Se hela intervjun med Fredrik Öjdahl i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link