Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Gustafsson Rasmus Plan (arkiv).

Plans premiär mot moderklubben - "Ska bli otroligt kul"

01 NOV 2018 17:19
På lördag drar äntligen den allsvenska säsongen igång och för Katrineholm Bandys del väntar ett nykomlingsmöte mot ett IFK Rättvik med tydlig Katrineholmskoppling.
  • Skapad: 01 NOV 2018 17:19

Förra säsongen gick Katrineholm Bandy obesegrade genom Division 1 Mellersta och vann därefter sin kvalgrupp till Bandyallsvenskan. Samtidigt gick IFK Rättvik obesegrade genom Divison 1 Nedre Norrland och vann därefter sin kvalgrupp till samma allsvenska. Under lördagen inleds en ny säsong och då ställs nykomlingarna mot varandra i Rättvik Arena.

– Det känns bra allting egentligen. Vi har haft en lagom bra för säsong med både upp och ner, precis som det ska vara. Så det känns bra och jag ser fram emot att få möta Katrineholm i premiären, säger Rättviks Katrineholmsfostrade högerhalv Rasmus Plan.

Ja, för efter tre år i Dalarna blir det här nu första gången som 24-årige Plan ställs mot barndomsvännerna i moderklubben och att det blir en speciell match för honom råder det inget tvivel om.

– Säsongens roligaste match kommer att bli när vi slår Katrineholm (skratt), sade han kaxigt, men med glimten i ögat, på den allsvenska upptaktsträffen i Stockholm den 24 oktober.

– Det blir en spännande match. Det är ju många barndomskompisar som spelar i laget och det ska bli otroligt kul att möta dem. Nu har ni fått in “Gubben” som tränare och därmed även en mycket bra defensiv så som jag minns honom. Det ska bli spännande eftersom det är svårt att bilda sig en uppfattning nu när jag ska spela mot er, konstaterar han nu lite mer ödmjukt.

Inför den här säsongen har Rättvik, precis som Katrineholm, till stora delar fått behålla stommen i laget, men bland spelarförlusterna märk givetvis Robin Hellqivst, som nu är tillbaka i Katrineholm, och KB-fostrade Oskar Lundgren, som nu är i Elitserien med Bollnäs.

– Vi är ett ganska spelande lag med många som är delaktiga. Vi har ju gjort en liknande resa som Katrineholm har gjort, så vi kommer antagligen med en liknande känsla in i säsongen. Det var en bra säsong i Division 1 förra säsongen och vi gjorde ett bra kval, så vi ser fram emot att spela i Bandyallsvenskan nu. Det ska bli kul med många jämna matcher igen, säger Rasmus Plan.

Hur har du utvecklats som spelare under åren i Rättvik hittills?

– Jag känner mig som samma typ av spelare som jag var när jag lämnade Katrineholm, men skillnaden är väl att som att jag har fått lite större ansvar nu och det är något som jag bara tycker är kul.

De båda nykomlingarna från Divison 1 skiljer sig dock åt i ett avseende. Medan Katrineholm tydligt har sagt att målsättningen för säsongen är att slåss om en plats på tabellens övre halva så vill Rättvik inte spänna bågen fullt så hårt.

– Det kommer att bli en otroligt tuff serie och vår målsättning är helt klart att spela i Bandyallsvenskan även nästa säsong. Vi vill hålla oss kvar helt enkelt. Det är vår målsättning, säger Rasmus Plan.

Lördagens match i Rättvik Arena startar klockan 15.00 och om ni inte är på plats så kan ni se matchen via Bandyallsvenskans nya webb tv-satsning på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link