Hoppa till sidans innehåll

Positivt inför måstematchen i Kungälv - "Bara vinst som gäller"

08 MAR 2018 20:40
Kvalet till Bandyallsvenskan börjar dra ihop sig på allvar och under fredagskvällen spelar Katrineholm Bandy säsongens hittills viktigaste match, borta mot serieledande IFK Kungälv. Foto: Tomas Nilsson, Katrineholms-Kuriren.
  • Skapad: 08 MAR 2018 20:40

Trots onsdagens förlust borta mot Blåsut BK så har Katrineholm Bandy fortfarande den allsvenska biljetten i egna händer inför de avslutande två matcherna. För att den ska stanna där krävs dock seger i fredagens tuffa bortamöte med serieledande IFK Kungälv. Ett Kungälv som var stora favoriter inför kvalet, men som faktiskt ännu inte vunnit hemma på Skarpe Nord i detsamma.

För Katrineholms del så var det under torsdagens träning enkelt att konstatera att onsdagens missräkning i Vänersborg var utkastad genom fönstret och istället riktades revanschlystna blickar mot fredagen.

– Nu är det bra! Vi har fått köra ur oss lite, så nu är vi på gång igen, säger lagkapten Jesper Ekström.

– Vi var inte riktigt där igår (läs; onsdag), om man kan kalla det så. Vi lägger inte ner det jobbet som krävs och då vinner man inga matcher - speciellt inte i ett kval. Vi får ta tag i oss själva och göra en betydligt bättre match inställningsmässigt mot Kungälv, fortsätter han.

När IFK gästade Backavallen för en vecka sedan bjöds publiken på en spelmässigt jämn och svängig match, där tillslut ett oerhört vasst hörnskytte fällde avgörandet till gästernas fördel och rent spelmässigt förväntar sig kapten Ekström en liknande drabbning på den frusna rektangeln under E6:an på fredagskvällen.

– Kungälv är ett ganska spelskickligt lag. Det är svårt att säga när jag inte var på planen själv (på grund av sjukdom reds. anm.), men känslan uppifrån var väl att vi fick stopp på när de drog iväg där, så att vi fick med oss några mål. Annars var det väl mest synd att vi inte vann den matchen helt enkelt, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det kommer att bli ganska liknande nu. Vi ska väl ha mer fart än vad vi hade då och försöka bidra lite mer framåt. Sedan är det bara vinst som gäller, så är det ju. Det är inte så mycket att spara på.

Känner du att det är en utmaning att allt mer eller mindre ställs på sin spets nu?

– Ja, givetvis. Det är klart att det är det, men det är ju därför vi spelar också. För att få det här lite nerviga, eller extra nerviga. Det ska bli kul. Det ska bli kul att möta Kungälv där nere och kanske till och med tvåla till dem på deras egen hemmaplan.

Laget till fredagens match är detsamma som spelade i Vänersborg under onsdagen och det innebär att Katrineholm är helt skade- och sjukdomsfria med undantag för handskadade Joakim Olofsson.

Matchtruppen mot IFK Kungälv: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Fredagens match startar 19.00 på Skarpe Nord och om ni inte har möjlighet att vara på plats så följer ni matchen bäst via Katrineholms-Kurirens liverapportering på kkuriren.se samt hänger med i våra sociala medier.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link