Hoppa till sidans innehåll

Redo för premiär - "Det ska bli superkul"

02 NOV 2018 14:43
Under lördagen är det äntligen dags för den allsvenska säsongen att dra igång och för några av KB-spelarna blir bortamötet med IFK Rättvik lite mer speciellt än för andra.
  • Skapad: 02 NOV 2018 14:43

När Katrineholm Bandy under lördagen åker till Rättvik för premiärmatch i Bandyallsvenskan så blir det även till tillfälle för nyförvärvet Linus Bodeström att komma hem till moderklubben. En premiärmatch utöver det vanliga med andra ord och 23-åringen ser mycket fram emot möjligheten att kickstarta säsongen med två poäng i sin gamla hemmaarena.

– Det ska bli superkul att komma igång med serien såklart och det är alltid speciellt att möta moderklubben, säger "Lill-Bode" inför matchen.

Speciell blir matchen även för hemvändande Robin Hellqvist, som tillbringat de två senaste säsongerna i just IFK Rättvik.

– Det är klart att det blir speciellt att komma tillbaka dit. Jag har bott där uppe i två år och känner ju killarna i laget, så det ska bli kul, säger Robin.

Spelmässigt tycks alla vara överens om att nykomlingsmötet kommer att bli jämnt och att det på förhand är två lag som påminner mycket om varandra.

– De är nog ganska lika oss och är nog i ungefär samma fas skulle jag säga. Det är ett duktigt lag som är på gång, precis som vi, konstaterar Robin och får medhåll av Linus.

– Båda lagen är ju nykomlingar, så det blir säkert en jämn batalj. Jag tycker att vi har visat prov på hög kvalitet både offensivt och defensivt under försäsongen, så jag tror att vi har en bra chans.

Laget som kommer till spel mot Rättvik är detsamma som besegrade Finspångs AIK med 7-0 i genrepet och tränaren Roger "Gubben" Carlsson satsar alltså vidare enligt devisen "ändra aldrig på ett vinnande koncept".

Laget mot IFK Rättvik: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 och om ni inte har möjlighet att vara på plats så kan ni se matchen på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys Katrineholm med start 14.45!

Se hela intervjun med Linus Bodeström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Robin Hellqvist nedan! #KBPlay

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link