Hoppa till sidans innehåll

Rivalmöte i A-lagets genrep på Backavallen

27 OKT 2018 18:07
Med bara en knapp vecka kvar till allsvensk premiär och med isen spegelblank på Backavallen genrep Katrineholm Bandys A-lag under söndagen hemma mot Finspångs AIK.
  • Skapad: 27 OKT 2018 18:07

En lång försäsong når under söndagen sin kulmen då Katrineholm Bandys A-lag genrepar inför den allsvenska seriestarten hemma mot rivalerna Finspångs AIK på Backavallen. En match som mittfältsstjärnan Niklas "Messi" Eriksson hoppas ska innebära att laget får visa hemmapubliken ett smakprov på vad de kommer att bjudas på under vintern.

– Det blir otroligt viktigt för oss att få med oss känslan av att grejerna börjar sitta nu. Vi började ju väldigt bra under försäsongen, men sedan har vi haft lite svackor. Vi har dock testat lite nya saker och lite nya positioner, så att det är inte konstigt att vissa saker inte har fungerat. Det är ju nu på söndag som det ska sitta egentligen och det är då vi ska få pusselbitarna på plats, så det är viktigt att vi får till det, säger "Messi" och fortsätter:

– Det viktiga för oss är noggrannheten i det vi gör. Vi är rätt klara med taktiken och hur vi ska spela både offensivt och defensivt och det köper alla, men vi har haft problem med noggrannheten och med att komma in i matcherna på ett bra sätt. Att vara med från start och att vara ordentligt taggade. Det blir viktigt.

Laget har, i vanlig ordning, tillbringat försäsongen på rink, men under torsdagen fick de äntligen beträda Backavallens vita äng för första gången den här säsongen.

– Det var skitkul att få komma ut på stor plan. Det blir lite segt på rinken, så det var jättekul att få komma ut. Isen var väl lite sisådär, men jäkligt bra för att vara första ispasset. Det märktes på killarna att det var roligt, men samtidigt är det lite sega kroppar, så det var lite trögt, konstaterar Eriksson.

Söndagens match är inte bara viktig inför seriepremiären borta mot IFK Rättvik kommande lördag. Den är även viktig av den anledningen att det alltid är lite extra roligt att vinna mot Finspång.

– Vi går igång otroligt mycket på ett sådant här genrep. Just att det är Finspång vi möter är ju tändvätska bara det, så är det ju. Vi tycker ju inte sådär väldigt bra om Finspång (skratt), men även att det är match på Backavallen ger ju en extra adrenalinkick bara det. Sedan är det ju bara en vecka kvar till seriepremiär, så vi måste komma igång och få saker och ting att fungera. Det är klart att vi är sugna som fan just nu, säger "Messi".

Laget mot Finspång: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Linus Bodeström, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Söndagens match startar 17.00 och inte 16.00 som tidigare annonserat. Vi bjuder samtliga på fri entré och hoppas på en riktig rivstart på A-lagssäsongen hemma på "Vallen"!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link