Hoppa till sidans innehåll

Roadtrip väntar för A-laget - "Då är det kul att umgås"

23 NOV 2018 16:10
För första gången av fem den här säsongen ska Katrineholm Bandys A-lag i helgen spela dubbla matcher, men det i sig är ingenting som oroar tränaren Roger "Gubben" Carlsson.
  • Skapad: 23 NOV 2018 16:10

Bandyallsvenskans upplägg med enkelmöten mot de lag som spelar i den andra "poolen" gör att det under säsongen finns fyra planerade "dubbelhelger" för alla lag, då man möter lag från den andra "poolen". Den första av dessa inträffar i helgen och för Katrineholm Bandys del innebär det bortamatcher mot Lidköpings AIK och Åby Tjureda IF.

– Nu innan så är det ju ingenting annorlunda mot om det bara hade varit en match, men sedan beror det ju givetvis lite på hur det går på lördag. Skulle vi vinna mot Lidköping så är det ju positivt och kul att umgås, men om det skulle gå tyngre och vi förlorar så gäller det ju att vi inte får med oss den till söndagens match, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Utöver de vanliga träningarna och förberedelserna har veckan handlat mycket om skadeläget i truppen och då framförallt målvaktsfrågan efter att Henrik Karlsson fick besked om en bristning i ljumsken. Lösningen blev att Philip Zander ansluter via det samarbetsavtal som skrivits med Eskilstuna BS och nu ser smålänningen fram emot att eventuellt få göra allsvensk debut.

– Det är klart att det är tråkigt med Henkes skada, men jag har fått en chans, så den ska jag ta och försöka hjälpa till så mycket som möjligt och ställa upp när det behövs, säger Zander.

Fokus nummer ett för laget nu är lördagens bortamöte med Lidköpings AIK. Ett möte som, till skillnad från mötet för två säsonger sedan när LAIK spelade ut KB ur Allsvenskan, spelas utomhus på Isstadion och inte inne i Sparbanken Lidköping Arena. Ett faktum som "Gubben" tror påverkar LAIK mer än hans mannar.

– Nackdelen är väl att vi hade vetat exakt vad vi haft för förutsättningar om vi hade spelat inne och jag ser väl inte direkt någon fördel i att få spela ute istället för inne. Det enda jag kan tänka mig är att de tycker att det är lite mer tråkigt än vad vi gör. Vi är ju vana att vara ute, så för vår del är det inga konstigheter. Om det skulle vara något så är det nog för deras del i så fall, säger han.

Sportsligt har LAIK inlett säsongen med en seger och två förluster på tre spelade matcher och coach Carlsson tycker sig ha sett en del matnyttigt i motståndarnas spel.

– De har en del bolltransporter över mittentredjedelen och där får vi inte bli lurade så att vi går bort oss. Vi får inte gå emot och så, utan det handlar om att vi måste ha tålamod och att vi får ner dem dit vi vill. Sedan handlar det fortfarande om att vi får igång passningsspelet, sätter passningarna och får till det som vi har haft periodvis. Under de bästa perioderna är vi riktigt bra, så de behöver bara bli lite längre, säger "Gubben".

Truppen till helgens matcher: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Har ni inte möjlighet att vara på plats i Lidköping så ser ni matchen, med start 14.00, i sin helhet på Bandyallsvenskan.se. Skapa ett konto, skaffa ett abonnemang och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb för att stötta föreningen ekonomiskt samtidigt som ni får tillgång till samtliga allsvenska bandymatcher!

Dessutom kan ni, i vanlig ordning, se alla våra matcher, hemma som borta, på O'Learys i Katrineholm.

Lördagens match kommer även att sändas på bandypuls.se för deras kunder. Har du inte ett konto på Bandypuls, men är prenumerant på Katrineholms-Kuriren? Gå in på Sveriges Lokalnyheters hemsida för att läsa mer om hur så skapar ett konto helt kostnadsfritt på Bandypuls och en rad andra sajter!

Se hela intervjun med Philip Zander i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link