Hoppa till sidans innehåll

Seger i dramatisk seriefinal - "Det var nervigt"

04 FEB 2018 17:43
Katrineholm Bandy är fortsatt obesegrade i Division 1 Mellersta. Detta efter att laget vunnit söndagens viktiga seriefinal borta mot tabelltvåan Finspång med 5-9.
  • Skapad: 04 FEB 2018 17:43

Det var matchen med stort M som spelades på Arena Grosvad i Finspång under söndagen. Enda sedan annandagsderbyt på Backavallen hade Katrineholm Bandy och Finspångs AIK sett fram emot att få göra upp om seriesegern i just den här matchen och visst bjöd man storpubliken på spänning.

De över 1 000 åskådarna som letat sig till Grosvad under söndagseftermiddagen fick se ett bortalag som tig tag i taktpinnen från start och när Lars Buskqvist snodde bollen av en FAIK-försvarare och gjorde 0-1 i matchens tionde minut så var det inte alls orättvist.

Det var inte en glimrande halvlek från gästernas sida och hemmalaget hängde med skapligt, framförallt målmässigt, men flera snygga individuella prestationer av bland andra Niklas "Messi" Eriksson och Linus Doktare gjorde att KB kunde gå till pausvila i 2-5-ledning.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek. Det är lite slarv här och där, men vi släpper inte in dem någonstans och de har inte så mycket lägen. De gör mål på de få lägen de har, säger målvakten Henrik Karlsson.

I den andra halvleken hade snön börjat falla över ett tidigare strålande soligt Finspång och med snön föll Katrineholmsspelet. Hemmalaget åt sig sakta men säkert ikapp och efter två tveksamma KB-utvisningar kunde Gustav Ströberg kvittera till 5-5 i matchens 75:e minut.

Något ledningsmål lyckades FAIK dock aldrig få in, utan istället var det Katrineholm som reste sig på nio och svarade. 5-6 kom bara minuter efter kvitteringen då Fredrik Öjdahl dubblade sin målskörd den här säsongen och när Viktor Gogman smällde in en straff i den 90:e minuten så var saken klar.

Segern innebär att Katrineholm nu leder serien fyra poäng före Finspång och med klart bättre målskillnad med sex poäng kvar att spela om.

– Det var kul därute idag. Riktigt bra förhållanden och två bra lag. Det är lite fajt i det. Det är klart att man kan spela bättre och sådär, men det är ju det här som är idrott. Det är fajt om det, säger tremålsskytten Lars Buskqvist, som var en av gästernas klart bästa spelare i matchen.

För målvakt Karlsson hann det bli lite nervöst i den andra halvleken.

– Åh, en spännande match. Jäklar. Det var nervigt ett tag där, säger han och konstaterar vidare hur kul det är att spela den här typen av matcher inför storpublik och med mycket på spel.

– Det är fantastiskt! Det är såhär man vill spela liksom - matcher som gäller något och matcher mot lag som vill och kan spela bandy, så det var riktigt kul!

Se hela intervjun med Henrik Karlsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Lars Buskqvist nedan. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link