Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lasse Jansson

Storseger direkt för A-laget - "Går inte att begära mer"

01 SEP 2018 19:39
Katrineholm Bandys A-lag fick under lördagen en flygande start på försäsongen då seriekonkurrenterna Västanfors IF slogs tillbaka med klara 7-0 i ABB Arena.
  • Skapad: 01 SEP 2018 19:39

Under lördagsförmiddagen gjorde Katrineholm Bandys A-lag sitt första träningspass på stor is för säsongen och under eftermiddagen kunde samma gäng inkassera säsongens första storseger. Seriekonkurrenterna Västanfors IF stod för motståndet i ABB Arena och redan från start visade KB vart matchen skulle komma att ta vägen.

Sörmlänningarna tog tag i taktpinnen omgående, hade ett snudd på enormt bollinnehav och skapade dessutom en hel del målchanser, men trots det så fick de nöja sig med "bara" 1-0 i paus efter mål av Linus Doktare.

– Vi pratade lite om vart vi ville bryta och sådana saker och vi får till det, vilket också gör att alla vet vart de ska någonstans och när vi då bryter och sätter igång bollen så blir det att får ett stort bollinnehav. På så vis kan vi få styra matchen på ett bra sätt, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

I den andra halvleken lossnade det för KB och motståndarna från Fagersta hade enorma problem med att visa upp ett eget spel överhuvudtaget. Linus Doktare satte sitt andra för eftermiddagen fram till 2-0 i den 53:e minuten och redan där var känslan att det skulle fortsätta att rassla i nätet bakom en förtvivlat kämpande Adam Johansson i VIF-kassen.

Så blev också fallet. Lucas Palm krånglade in 3-0, Joakim Olofsson satte fyran från straffpunkten, Linus Doktare fullbordade ett hattrick, Jesper Ekström skickade in 6-0 och avslutningsvis fick även Niklas "Messi" Eriksson näta och fastställa slutresultatet till 7-0.

– Det var kul att komma ut på stor plan. Det har vi längtat efter. Rinken har blivit för liten redan nu (skratt), så det är alltid kul att komma ut på stor plan igen, säger Linus Doktare och fortsätter:

– Jag tycker att vi lyckades rätt bra. Vi släpper bollen bra, det är många som vill ha bollen, vi har bra rörelse och vi hittar många bra kombinationer för att vara första matchen tycker jag. Vi slår inte bort speciellt många passningar, sedan går det kanske inte jättefort därute, men det behöver det inte göra så länge vi håller bollen inom laget.Vi kommer jäkligt bra på dem i defensiven. Vi får ner dem i de brytpunkter som vi har pratat om innan och lyckas bryta där och sedan vänder vi snabbt. Då skapar vi lägen och då blir det några kassar framåt.

Tränare Carlsson var även han nöjd efter matchen och då framförallt med lagets passningsspel.

– Det var lika kul att vinna den här gången som alla andra gånger (skratt).

– Framförallt var det bra att hålla nollan, men Västanfors satte väl inte oss på några större prov defensivt direkt. Annars tycker jag främst att passningsspelet var överraskande bra. Det satte sig helt okej. Vi kunde samla ihop dem ganska mycket och därigenom få stora ytor att gå i, men trots det så ska ju passningen sitta och det tycker jag att de gjorde allt som oftast. Det var positivt.

Positivt var även att flertalet av de offensiva nyckelspelarna direkt fick skriva in sig i målprotokollet.

– Det är alltid positivt att få igång våra offensiva spelare och att de får göra lite mål, plus att vi bevisar att om vi gör det som vi har pratat om så genererar det en bra offensiv med många målchanser. Det var 1-0 efter första halvlek, men vi pratade i halvtid om att vi säkert hade tio rena målchanser samt att vi hade väl tio hörnor eller något sådant. När vi släpper upp dem och samtidigt gör det vi ska defensivt så öppnar det upp en bra yta så att de här killarna får göra mål och det är ju alltid så att ett bra lag visar sig mest mot slutet av matcherna, säger han.

Två av tre nyförvärv var på isen idag, Robin Hellqvist och Tobias Andersson. Dina tankar om deras insats?

– Den är bra! Robin har flera bra brytningar ut mot sargen och han deltar bra även offensivt från sin backposition. ”Tobbe” testas ju kanske inte så mycket i en sådan här match, men det som är tar de hand om bra där bak. De tre där bak är ju lite styrda av vad motståndet gör, så det går inte att begära mer än såhär.

Härnäst väntar den första matchen i Allsvenska Supercupen för Katrineholm Bandys del då Tillberga står för motståndet i ABB Arena nästkommande söndag.

– Det var väldigt mycket som var positivt idag och vi kan ta med oss många bitar till nästa match, avslutar Linus Doktare.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link