Hoppa till sidans innehåll

Storseger i Slaget om Sörmland

2017-11-01 12:09
Katrineholm Bandy befäste under tisdagen positionen som Sörmlands bästa bandylag. Detta då Eskilstuna BS besegrades med klara 10-1 hemma på Backavallen.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Under tisdagskvällen gjorde Katrineholm Bandy och Eskilstuna BS upp om titeln "Sörmlands bästa bandylag" i ett länsderby på Backavallen och tillslut visade det sig inte vara något snack om vilka som är herre på täppan.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen från start och inom loppet av fyra minuter mellan matchminut 18 och 22 hade Jesper Ekström, Viktor Gogman och Marcus Lagerbäck sett till att det stod 3-0 på tavlan. EBS hade problem att få till något eget spel och blev rejält tillbakapressade under långa stunder.

Matchens stora bakslag för hemmalaget kom dock strax efter 3-0-målet. Detta då Niklas "Messi" Eriksson åkte på en bentackling som tvingade honom att bryta matchen med en befarad lårkaka.

– Jag tycker att det är dåligt av domarna. Det får man faktiskt säga idag (läs; tisdag). "Nicke" får en bentackling som jag tycker ska vara rött kort alla dagar i veckan och där sätter de nivån. Jag tycker att det är mycket efterslängar och sådana grejer och tar man inte det från början så är det klart att det blir tjurigt tillslut, säger lagkapten Jesper Ekström.

Avbräcket påverkade dock inte matchbilden nämnvärt och trots att gästerna kunde reducera på en hörna i halvlekens slutminut så kunde KB gå till pausvila med en stabil 4-1-ledning.

– Vi gör det jäkligt bra. Framförallt det vi pratar om innan att vi ska kunna behålla trycket trots att lag ligger så lågt, säger "Jeppe".

I den andra halvleken gick luften sakta men säkert ur gästerna och målen fortsatta att ramla in bakom en i övrigt storspelande Johan Englund i EBS-målet. Tillslut hade både Jesper Ekström och Marcus Lagerbäck gjort hattrick, Viktor Gogman nätat två gånger samt Olle Larsson och Emil Andersson målat varsin gång fram till slutresultatet 10-1.

– Jag tycker att vi gör det riktigt, riktigt bra. Vi har många delaktiga, får bra släpp och kan utmana dem hela tiden, säger kapten Ekström.

Och det var inte igår vi såg ett hattrick från dig.

– Nej, jag brukar göra det på träningar, men inte på match (skratt). Det är kul. Det är träningsmatch och man får ta det för vad det är, men det är kul.

Du har inte bränt hela säsongens målskörd nu?

– Jag skulle väl tro det, om jag känner mig själv rätt (skratt). Nej, men jag ska försöka bidra med mer krut framåt än vad jag har gjort tidigare kanske.

Härnäst väntar den avslutande träningsmatchen inför seriepremiären den 12 november. Detta då ett toksatsande AIK Bandy gästar Backavallen på lördag.

– Det blir väl vår största värdemätare på försäsongen i stort sett. Jag tycker att det ska bli riktigt kul att spela den. Vi får träna på vårt spel mot ett mycket, mycket bättre motstånd. De är väl nästan elitseriemässiga skulle jag tippa, men jag tror att vi kommer att göra en riktigt bra match och får vi sådana här förhållanden (kanonväder och perfekt is reds. anm.) så kan vi nog utmana dem riktigt bra, säger Jesper Ekström.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln…

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link