Hoppa till sidans innehåll

The Borgia Battle - Final Part: "Då ska de få det riktigt jobbigt"

01 FEB 2018 20:32
För tredje och sista gången den här säsongen ställs Katrineholm Bandy under fredagen mot Borgia/Norrköping BK. Den första av två viktiga matcher samma helg.
  • Skapad: 01 FEB 2018 20:32

När Katrineholm Bandy kliver in i februaris första helg så är det säkerligen många vid sidan om som har blickarna mot söndagens seriefinal borta mot Finspång, men utan två poäng i fredagens hemmamöte med Borgia/Norrköping BK blir den matchen en enorm uppförsbacke. Därför var det helt och fullt fokus på fredagen när laget tränade i blötsnön under torsdagskvällen.

– Vi har betat av ett litet kortare pass här på lite snö, men det känns bra! Vi fick ju med oss en riktigt skön seger senast (2-33 mot Wadköping reds. anm.) där vi jobbade på mycket detaljer i spelet, så det är mycket vi kan ta med från den och sedan så hoppas vi att vi kan utveckla det ännu mer här i helgen, säger lagkapten Jesper Ekström.

Att ni klarade av att hålla gasen i botten hela matchen senast. Hur kom det sig och vad var det ni gjorde bra?

– Nej, men matchen i sig och motståndet är väl inte så mycket att analysera, men vår prestation ska inte tas bort för det. Jag tycker att vi gör mycket bra och som du säger så är vårt fokus i 92 minuter på att göra rätt saker och det lyckas vi med. Det är väl därför siffrorna blir så pass stora som de ändå blir.

De två tidigare mötena under säsongen med Norrköpingslaget Borgia har slutat med 10-1 respektive 9-3-segrar för Katrineholm. Relativt klara siffror, men kapten Ekström höjer varningens finger inför fredagens möte efter att Borgia stört KB:s toppkonkurrenter Finspång länge och väl förra helgen (2-5 tillslut).

– De har stått ganska lågt i sitt försvarsspel när vi har mött dem, så jag tror att om vi kan få mycket fart på kanterna och komma runt dem så ska de nog få det riktigt jobbigt. Sedan är det ett bra lag om det kanske blir lite sämre is och sådär, så vi får vara på tå, säger Ekström.

Inger det respekt att de ändå var med så pass länge mot Finspång?

– Ja, visst gör det det! Samtidigt har vi duktiga försvarsspelare också som kan lösa de situationerna, så jag tror inte att det ska vara någon större fara i så fall.

In i matchtruppen till fredagens match kliver två killar som saknades senast mot Wadköping, Fredrik Öjdahl och Lars Larsson, samtidigt som Alvin Samuelsson och Marcus Lagerbäck tar klivet ur truppen.

Matchtruppen mot Borgia: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Avslag 19.00 på Backavallen och kom för Guds skull i god tid! Strax innan avslag kommer vi nämligen att hylla en nybliven världsmästarinna i form av Matilda Plan!

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link