Hoppa till sidans innehåll

The Derby Duel Final Part - "Vi måste hålla fokus"

08 FEB 2018 21:15
Tidigare under säsongen har Katrineholm Bandy vunnit två riktigt tajta matcher mot Derby/Linköping BK. Nu väntar ett tredje och avslutande möte på Backavallen under fredagskvällen.
  • Skapad: 08 FEB 2018 21:15

Efter söndagens seriefinalsseger mot Finspång ligger nu vägen till allsvenskt kval mer eller mindre öppen för Katrineholm Bandy, men för att drömmen ska bli verklighet så krävs först och främst seger i fredagens hemmamöte med Derby/Linköping. Ett lag som bjudit KB rejält motstånd i de två tidigare mötena (segrar med 6-3 och 6-5) och tränare Andreas Staaf väntar sig någonting liknande även den här gången.

– Som jag har sagt tidigare så måste vi ha fokus på de grejer vi håller på med hela tiden. Ibland måste man backa bandet lite och gå tillbaka, så vi måste hålla fokus och det är nya situationer som uppstår i varje match som vi kanske måste jobba på. Det är fokus i en match och sedan göra det lite bättre till matchen efter som gäller, säger han och fortsätter:

– Jag förväntar mig en rätt tajt matchbild. Defensivt försöker de hålla ihop de jäkligt bra. De har väl inte haft några matcher där det riktigt har runnit iväg heller och det är en bra defensiv som vi måste lösa upp och de är inte ofarliga framåt heller, så vi måste vara på alerten i morgon (läs; fredag).

Till fredagens match väljer lagledningen att göra ett par ändringar i truppen jämfört med den gångna helgen. Dels är Marcus Lagerbäck tillbaka i laget samtidigt som även Jacob Hollstein och Oscar Jepsen kommer in. Ut går Linus Doktare, som inte är helt hundra efter den smäll han fick på axeln i Finspång, och Viktor Gogman.

– Han (Doktare reds. anm.) är inte med i morgon. Det är en ren försiktighetsåtgärd. Det ska vara lugnt. Han har tränat idag för fulla muggar, men vi chansar inte om det skulle bli värre, så han står över i morgon, säger Andreas Staaf och kommenterar vidare att Jacob Hollstein ersätter Viktor Gogman på backplats.

– Det är ju så att vi har en konkurrenssituation. Vi har sex man just nu som inte är ombytta till varje match och det har varit tufft med matcher och träningar, så vi måste gå runt på folk och hålla igång alla. Sedan vill vi ha svar på lite frågor och se vad som händer på planen med någon ändring sådär, så det ska bli intressant.

Matchtruppen till fredagens match: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Oscar Jepsen, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Marcus Lagerbäck.

Avslag 19.00 på fredag kväll på Backavallen. Vi ses där!

Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link