Hoppa till sidans innehåll

The Derby Duel Part 2 - "Två bra lag med bra fart"

2018-01-05 12:44
2018 års första match för Katrineholm Bandys del spelas under Trettondagsafton på Stångebro IP nere i Linköping där ett svårt Derby/Linköping BK står för motståndet.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Efter en höstsäsong innehållandes åtta vinster, en oavgjord och noll förluster hoppas nu Katrineholm Bandy att det nya året ska fortsätta i samma stil. Utmaningarna låter dock inte vänta på sig. Under fredagskvällen gästar laget nämligen ett säkerligen revanschsuget Derby/Linköping BK på Stångebro IP.

– Jag tror att det kommer att bli en match med två bra lag med bra fart. De är ganska defensivt starka, så det blir nog en tajt match igen, säger lagkapten Jesper Ekström.


Lagen har som bekant mötts en gång tidigare den här säsongen. Då blev det Katrineholmsseger hemma på Backavallen med 6-3 efter att östgötarna hållit jämna steg med hemmalaget i närmare 70 minuter.

– Jag tror att vi måste trycka på framåt, släppa lite på handbromsen och kanske inte tänka så mycket på vad vi gör rent ut sagt (skratt). Nej, men lite mer framåt och sedan kanske värdera lite vad vi håller på med, säger Ekström.

Debut i KB-tröjan blir det under fredagskvällen för nyförvärvet Simon Husby, som presenterades under torsdagen. En spelare som Jesper Ekström spelade med under fjolårssäsongen i Örebro.

– En stabil, bra och skridskostark försvarare. Han kommer att bidra mycket i vårt spel, det kommer han att göra, konstaterar lagkaptenen.

Laget mot Derby: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Fredagens match startar redan klockan 18.00 och ni följer den som vanligt bäst via våra sociala medier samt Elitrapport.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link