Hoppa till sidans innehåll

The Motala Matchup Part 2 - "Hoppas få fart på offensiven"

2018-01-11 20:54
Under fredagskvällen jagar Katrineholm Bandy återtagen serieledning i Division 1 Mellersta då laget gästar IFK Motala U på XL Bygg Arena.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Efter att ha inlett 2018 med en knapp seger borta mot Derby/Linköping BK förra fredagen så finns det två saker som står på Katrineholm Bandys önskelista inför denna fredagens bortamöte med IFK Motala - bättre förutsättningar och bättre fart på det egna offensiva spelet.

– Vi ska försöka få fart på våra egna grejer. Vi hade ju en snömatch senast där vi inte kan få ut det vi vill efter isen och mot Finspång innan det så var det väl lite käppar i hjulet mot vad vi själva ville. Vi har lagt stort fokus på det den här veckan i alla fall att försöka få fart på vår egen offensiv och det är väl det vi hoppas på i morgon (läs; fredag), säger assisterande tränare Andreas Staaf efter torsdagens träning.

Senast lagen möttes, på Backavallen i december, vann hemmalaget med hela 15-3, men nu väntar med all säkerhet ett annat Motala-lag på andra sidan isen.

– Vi får se vad de kommer med för folk. Här var de ju med en lite snål trupp, så det kommer nog att bli ändringar på det i morgon skulle jag tro. Det är nog ett annat lag vi möter i morgon än vad det var här hemma och det är ju ännu en anledning till att vi måste få fart på våra grejer, så att vi får det som vi vill ha det och så att vi får bestämma, säger Andreas Staaf.

Till fredagens match saknas nyförvärvet Simon Husby på grund av den lårskada han ådrog sig via en bentackling i mötet med Derby/Linköping. I hans ställe kliver Tobias Forsman tillbaka in i truppen. Dessutom saknas unge Lucas Palm, även han på grund av skada.

– Vi gjorde lite ändringar till förra matchen i och med att Simon kom in och nu blir det en rockad till i och med att Simon är borta, men det ändrar väl inte så mycket. Det är Forsman som kommer in och det är ingenting ovanligt. Han har spelat back tidigare, så det är inga konstigheter så, säger Andreas Staaf.

Truppen till bortamötet med IFK Motala U: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Tobias Forsman, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Avslag på XL Bygg Arena klockan 19.30! Ni följer som vanligt matchen via våra sociala medier och på Elitrapport.se.

Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link