Hoppa till sidans innehåll

Tung födelsedag för "Gubben" - "Spelarna får står för misstagen"

01 DEC 2018 19:52
Katrineholm Bandy var, i ärlighetens namn, aldrig nära några poäng i lördagens hemmamöte med Nässjö IF och tillslut kunde smålänningarna vinna med 3-7 (1-3).
  • Uppdaterad: 01 DEC 2018 19:53

Efter förra helgens dubbla förluster var det revasch som snacket handlade om i Katrineholm Bandy inför lördagens hemmamöte med Nässjö IF, men det blev det inte mycket av väl ute på isen.

Gästerna tog ledningen med 0-1 via en hörna, som satt stenhårt i nättaket, redan efter dryga tre minuter och därefter rullade smålänningarna på. NIF spelade bollen till varandra, värderade lägena och varierade spelet på ett utmärkt sätt och detta samtidigt som hemmalaget hade svårt att ens göra ett hattrick i passningar i rad till spelare med rätt färg på tröjan. En matchbild som snudd på inte förändrades över 93 minuter och som gjorde att gästerna kunde vinna med klara 3-7.

– Nässjö vinner mot oss idag på grund av att de är det bättre bandylaget, helt enkelt. De gör färre misstag, är hetare, har bättre fart och de är lite vassade i det mesta idag. Det är ju ingen jättebandy de presterar, men de sätter passningarna och sådär. De gör saker och ting bättre än oss och det är därför de vinner, säger lördagens födelsedagsbarn, huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson.

– I och med att vi har släppt in så mycket mål som vi har gjort nu ett tag så tycker jag att man ser idag att försvarsspelet fungerar idag - kollektivt. Vi släpper in mål på indivudella misstag och det får vi leva med. Det får spelarna stå för att de gör de misstagen, så i det övergripande försvarsspelet är vi inte allt för missnöjda. Problemet är att vi i det försvarsspelet gör för mycket individuella misstag, fortsätter han.

Inför söndagens hemmamöte med Tranås och efter tre raka förluster är "Gubben" i alla fall på det klara med en sak: För att segrarna ska börja komma igen så måste laget hitta tillbaka till spelglädje och självförtroende igen.

– Om vi går in med glädje i det,  jobbar mot samma mål, vi gör vårt yttersta för att de inte ska göra mål och vi ska ta bollen av dem givetvis samtidigt som vi får med de sekvenser där vi är många spelare som deltar och det är kanske fem, sex passningar på vägen upp istället för att vi slår en avgörande passning som nio av tio gånger går fel. Om vi får med det, så att fler killar är med och spelar… Ta exempelvis Lucas Palm idag. Han blir ju förbannad, tar initaitivet och går och då går han ju hela vägen och gör mål. Att vi får in den inställningen och inte får den här tillbakadragna och liksom "jaha, nu blev det fel igen", utan att vi verkligen är på, säger "Gubben" och fortsätter:

– Sedan hoppas jag verkligen att vi får bort misstagen och slipper hamna i underläge. Det skulle vara väldigt skönt om vi kunde göra 1-0, 2-0 och känna att vi får något positivt ur det. Det hoppas jag.

På tal om det positiva så stack verkligen Lucas Palms 3-6-mål ut i matchen. Ett mål som "Lacke" kände var skönt att kunna göra även på seniornivå.

– De har en hörna som vi täcker och så får jag bollen och då är det bara full spruta mot mål. Jag drar några gubbar och sedan sitter skottet, säger "Lacke".

Det var nästan gamla Rinat Shamsutov i KSK-vibbar.

– Ja, jag har ju gjort några sådana i P19 och under ungdomsåren, så det var inte min första hörnkontring (skratt).

Målskyttar Katrineholm Bandy: Fredrik Öjdahl, Linus Doktare, Lucas Palm.

Så var matchen - minut-för-minut >>>

Se hela lördagens match i repris >>>

Missa inte söndagens chans till två nya poäng då Tranås BoIS gästar Backavallen klockan 15.00. Har ni inte möjlighet att vara på plats för söndagens match så vet ni att ni kan se den på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm. Gå in på bandyallsvenskan.se, skapa ett konto, skaffa ett abonnemang och välj Katrineholm Bandy som favoritlag så stöttar du föreningen ekonomiskt samtidigt som du får tillgång till direktsändningar, repriser och highlights från samtliga allsvenska matcher!

Se highlights från lördagens match i spelaren ovanför artikeln och intervjuer med Roger "Gubben" Carlsson och Lucas Palm nedan.

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link