Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust mot AIK - "Vi måste göra det tillsammans"

09 FEB 2019 18:34
Katrineholm Bandy hade under lördagen chansen att bättra på utgångsläget inför serieavslutningen avsevärt, men istället blev topplaget AIK alldeles för svåra på Bergshamra Arena och vann tillslut med klara 7-0 (4-0).
  • Skapad: 09 FEB 2019 18:34

Det var en chans att distansiera sig från direktnedflyttning och samtidigt greppa sista halmstrået i jakten på säker mark, men istället blev lördagens bortamöte med tabelltvåan AIK ett rejält magplask i duggregnet på Bergshamra Arena.

Hemmalaget var hetare från start och när KB-spelarna, för dagen i vitt, dessutom bjöd på ett antal målchanser via slarvigt passningsspel och individuella misstag så behövde Gnaget inte förta sig. 2-0-ledning efter dryga kvarten, lite god hjälp av ramen runt det egna målet strax därefter och ytterligare två mål innan paus gjorde att uppförsbacken var enorm för gästerna i den andra halvleken.

Katrineholmskillarna gav det dock en chans. Spelmässigt var den andra halvleken en uppryckning, men det var en sådan där dag där ingenting riktigt tycktes stämma. Gästerna hade svårt att ta sig in i offensivt straffområde, fick ta mycket avslut utifrån och AIK såg egentligen aldrig riktigt hotade ut. Istället kunde hemmalaget sakta men säkert tugga på och utöka ledningen med ytterligare tre mål innan slutsignalen ljöd.

– Det känns som att vi är rädda därute. Första halvlek så får vi 4-0 i arslet och bjuder på egna misstag på första fjärdedelen av planen. Vi kommer inte riktigt upp där och vi vågar inte riktigt göra misstag, men det leder ju oftast till att man gör fler misstag när man inte riktigt vågar kliva på. I andra halvlek vågar vi lite mer och jag tycker att vi gör en bättre halvlek, säger liberon Markus Hast.

Lagkapten Jesper Ekström ville snabbt lägga lördagens insats till handlingarna och blicka fram emot kommande matcher.

– Insatsen idag är väl vad den är… Men det är inte så mycket att göra åt nu, utan nu måste vi blicka framåt, konstaterade han.

Efter att såväl IFK Rättvik som Peace & Love City vunnit under lördagen så står det klart att Katrineholm inte längre har chansen att nå säker mark i tabellen. Istället blir uppgiften under de två avslutande matcherna att hålla jagande Tranås BoIS bakom sig och att komma in i ett kvalspel med en god känsla i truppen.

– Vi som är med här nu och är med i leken, så att säga, måste gå till oss själva först och främst. Vi måste förstå att det är några fajter kvar och att vi måste vara på topp nu det sista som händer. Jag tror att vi måste vara med på träningarna, både mentalt och fysiskt, och pusha på våra kompisar liksom. Vi måste göra det här tillsammans, säger Markus Hast.

Katrineholm Bandy har kvar att möta Västanfors IF på hemmaplan (lördag 16/2 kl. 16.00) och Peace & Love City på bortaplan (lördag 23/2 kl. 16.00). Spelarna kommer att göra allt i sin makt för att ta fyra poäng - finns du på läktaren och stöttar dem?

Se hela intervjun med Markus Hast i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jesper Ekström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link