Hoppa till sidans innehåll

Tvåsiffrig premiär på Vallen - ”Aldrig riktigt hotade”

2017-11-12 18:57
Katrineholm Bandy fick en flygande start på säsongen under söndagen då Norrköpingslaget Borgia besegrades med hela 10-1 hemma på Backavallen.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 19:17

Bandysäsongen är igång och det på bästa sätt. Katrineholm Bandy hade nämligen inga problem att avfärda gästande Borgia hemma på Backavallen under söndagen och alla rädslor för att det skulle finnas problem att forcera ett tajt och tätt försvar försvann redan i den andra matchminuten då Lars Larsson tryckte till från 25 meter.

 

– Jag vet inte om man ska kalla det skott. Det är väl nästan en hemåtpass typ (skratt). Nej, men det var väl välplacerat. Det är väl så man får se det, säger Larsson om ledningsmålet.

 

Efter att nollan var spräckt var det mer eller mindre proppen ur för hemmaspelarna. Niklas ”Messi” Eriksson såg med två mål till att det var 3-0 på tavlan innan klockan slagit 20 och därefter kunde, i tur och ordning, Viktor Gogman, Linus Doktare och Jesper Ekström se till att halvtidssiffrorna skrevs till hela 6-0.

 

– Vi var väl aldrig riktigt hotade av dem. Vi visste att de skulle backa hem rätt mycket, men vi trummar på bra och har bra bolltempo i första halvlek, säger ”Messi”.

 

Nyss nämnde Eriksson var en av många hemmaspelare som stack ut i positiv bemärkelse under matchen och blott tre minuter in på den andra halvleken hade han fullbordat säsongens första, men säkerligen inte sista, hattrick.

 

Allt eftersom den andra halvleken rullade på så blev spelet mer avvaktande och avslaget, men helt slut på måljubel var det inte. Viktor Gogman satte nämligen sin och lagets andra straff fram till 8-1 i den 56:e minuter, Lars Larsson tråcklade in ännu ett märkligt mål fram till 9-1 tre minuter senare och i matchens 88:e minut kunde även Jesper Ekström göra sitt andra för dagen och fastställa slutresultatet till 10-1.

 

– Haha, ja det är ju också ett jävla skitmål egentligen, säger Lars Larsson om sitt andra för dagen.

 

– Linus (Doktare) skjuter ju målvakten i hjälmen, tror jag, och så studsar den upp och sen får jag en träff bara. Jag vet i fan hur det gick till riktigt (skratt).

 

En ytterst stabil och kontrollerad match av hemmalaget, men Niklas ”Messi” Eriksson menar trots det att det finns saker att jobba på till nästa helgs bortamöte med Wadköping/Örebro.

 

– Det är ju att vi håller igång bolltempo och aldrig slappnar av riktigt. Att vi kan hålla upp spelet under längre perioder, för jag tycker att vi dippar lite i andra halvlek idag och går ifrån det vi säger och det är ju vår utmaning i år - att orka hålla i i längre perioder. Så det blir det viktiga att ta med sig till Wadköping borta.

 

Se hela intervjun med Niklas ”Messi” Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Lars Larsson nedan. #VISKATILLBAKA

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0150-12130
Fax: 0150-12130
E-post: This is a mailto link