Hoppa till sidans innehåll

TV: Jimmy Jeschinsky klar för KB

16 MAJ 2019 11:27
Under fredagseftermiddagen presenterade Katrineholm Bandy sitt tredje nyförvärv för säsongen, försvararen Jimmy Jeschinsky.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2019 11:28

Katrineholm Bandy har skrivit ett tvåårskontrakt med den 23-årige Bollnässonen Jimmy Jeschinsky, som närmast kommer från fem säsonger i Bandyallsvenskan med Örebro SK.

– Jonas (Åkerström, sportchef reds. anm.) och jag har haft en bra dialog och när han hörde av sig så tyckte jag inte att det var så mycket att fundera på. Det var bara att köra, säger Jeschinsky.

Förra säsongen svarade hälsingen för ett mål, en assist och hela 100 utvisningsminuter (flest i hela laget) på 16 allsvenska matcher för ÖSK och visst kommer han att bidra med en fysisk närvaro ute på isen.

– Jag är väl en försvarsspelare som är tuff, men rättvis. Jag är skridskostark och gillar att smälla på lite grann, säger han.

Sportchef Jonas Åkerström konstaterar i sin tur att han känner sig mer än nöjd med värvningen och att det nu börjar fyllas på även med försvarsspelare i truppen.

– Det här var precis vad vi behövde. En försvarsspelare med lite rutin och en tämligen tuff jävel. Han lägger inga fingrar emellan och det är precis vad vi behöver, säger Åkerström

Arbetet för sportgruppen är dock inte över ännu. Målsättningen på 18 utespelare och tre målvakter står kvar och i dagsläget saknas tre utespelare för att det ska vara uppnått.

– Det går väl lite segt och långsamt. Du vill ju gärna ha snabba svar, men till mångt och mycket är det ju folk som ska flytta, kanske byta jobb och ta med sig familjen. Det är ett stort steg att ta, men vår målsättning är fortfarande att vi ska ha en trupp på 18 utespelare och tre målvakter. Det här var spelare nummer 18 totalt, så vi ska ha in tre till hoppas vi. Det finns trådar ute, men i dagsläget så är det ingenting som ligger närmre till hands än någonting annat, säger han.

En annan nöt kvar att knäcka är vem som ska in som assisterande tränare till Roger "Gubben" Carlsson. Ett arbete som Åkerström medger inte är helt enkelt.

– Om jag ser tillbaka på förra året och den här silly-säsongen hittills så tycks det vara den svåraste nöten att knäcka, säger han och fortsätter:

– Vi har några namn som vi pratar med och vi får se hur det slutar, men det kan inte bli som det blev i fjol att vi tillslut hamnade i en situation där vi kände att “vi kör ändå”. Det får inte ske i år och ska inte ske heller.

Se hela presskonferensen där Jimmy presenterades, intervjuades och omtalades av sportchef Jonas Åkerström i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link