Hoppa till sidans innehåll

Viktig bortamatch mot "Fläkten" - "Inte bara att åka och hämta poäng"

07 DEC 2018 15:46
Det har gått tre veckor sedan Katrineholm Bandy vann i Bandyallsvenskan, men under lördagen möter man det enda laget med en ännu längre segerlös svit - Västanfors IF.
  • Skapad: 07 DEC 2018 15:46

Förra helgens oavgjorda resultat mot Tranås BoIS var ett fall framåt för Katrineholm Bandy, men det börjar alltjämt bli länge sedan lagets senaste seger - 6-5 hemma mot AIK. Lördagens bortamöte med Västanfors blir därför lite extra viktig, då hemmalaget fortfarande inte har vunnit den här säsongen och desperat inte vill halka för långt efter säker mark i tabellen.

– Jag tycker inte att det är jättekonstigt att vi är bottentippade, framförallt med tanke på vilka resultat vi har gjort under försäsongen och vilka spelare vi har tappat. Det är ganska logiskt, men känslan är att vi har en stark tro i laget och att vi kommer att klara det ändå, sade VIF-målvakten Adam Johansson till katrineholmbandy.se under den allsvenska upptaktsträffen i oktober.

Vad har du för bild av Katrineholm?

– Det är ett passningsoriterat lag som jag upplever som väldigt jämnt. De spelare som jag tycker sticker ut är Jesper Ekström och Linus Doktare. Jag har varit på lite olika läger tillsammans med dem genom åren och jag tycker att det är kul att de hänger i. Jag tror att Katrineholm är ett jämnt lag med en stark tro på sig själva, svarade Johansson.

För Katrineholms del så tycks det råda enighet inför lördagens match att det viktigaste, då skadeläget fortfarande är prekärt, blir att fortsätta bygga på den defensiv som stundtals såg riktigt bra ut förra helgen.

– Vi behöver fortsätta lägga fokus på defensiven, så att vi inte släpper in så mycket mål. Det är prioritering ett, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Om svansföringen är hög kan det tyckas som en behaglig uppgift att få möta en segerlös tabelljumbo när man själv vill studsa tillbaka in på vinnarspåret, men att lördagens match kommer att bli enkel dementeras kraftigt av liberon Linus Bodeström.

– Visst kan det se ut som en enkel match, men samtidigt vet vi att det aldrig är enkelt att åka till Västanfors och bara ta poäng. Det har jag och många med mig fått erfara lite för många gånger. Nu har väl de fått lite tillskott från AIK också, plus att det finns risk för dåligt väder, så det kan nog gå lite hur som helst om vi inte lägger manken till och gör vårt jobb, säger "Bode".

Sedan någon vecka tillbaka har Bodeström fått kliva ner i en något ovan position som libero, men lyckats imponera stort under stora delar.

– Det var väl varit lite både och. Vi har ju släppt in väldigt mycket mål, men det går ju inte att säga att det är den ene eller den andres fel, utan vi jobbar ju kollektivt. Vi har försökt att åtgärda det genom att justera i höjdled och så för att komma åt motståndarnas lyft lite bättre. Där hade vi problem stundtals tidigare. Det blir bättre och bättre för min del, men även jag har ju svackor såklart, säger 23-åringen.

Ja, någonting gör han bevisligen rätt, Rättvikssonen. I veckan blev han nämligen uttagen som en av 26 spelare till den historiska första samligen för ett svenskt Universiadlandslag i bandy. Universiaden är lite som ett OS för eftergymnasiala studenter och när den i mars arrangeras i ryska Krasnojarsk så blir det första gången någonsin som bandyn deltar.

– Det känns superroligt! Jag tror att om jag skulle få den chansen att åka dit så vore det en upplevelse som jag kommer bära med mig under lång tid framöver. Krasnojarsk är väl lite av ett Mecka för bandyintresserade och det är en helt annan kultur än vad som finns någonstans i Sverige egentligen, så det vore jätteroligt. Sedan så är det en lång väg dit. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli av för min del. Dels ska jag bli uttagen i den slutgiltiga truppen, dels ska det stämma med skolan och dels ska vi inte spela ett kval med Katrineholm, säger Bodeström.

Det där sistnämnda låtsas jag som att jag inte hörde…

– Ja, men det går ju att kvala uppåt också (skratt)!

Preliminär matchtrupp mot Västanfors: Pontus Ekström, Lukas Sundström, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Upplev lördagens match på plats på Västanfors IP, på bandyallsvenskan.se, på Bandypuls eller på O'Learys i Katrineholm. Skaffa ett abonnemang på Bandyallsvenskan.se och välj Katrineholm Bandy som favoritlag så stöttar du föreningen ekonomiskt samtidigt som du kan se samtliga allsvenska bandymatcher under säsongen!

Se hela intervjun med Linus Bodeström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link