Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet: “Hela ekonomin är sanerad!”

25 MAJ 2017 12:42
Katrineholm Värmbol Bandysällskap har officiellt stängt verksamhetsåret 2016/17. Detta i samband med onsdagskvällens årsmöte, där positiva siffror redovisades för föreningens medlemmar.
  • Skapad: 25 MAJ 2017 12:42

Under onsdagskvällen stängde Katrineholm Värmbol Bandysällskap verksamhetsåret 2016/17 med årsmöte i Made In Katrineholms lokaler. Ett årsmöte där det gångna året sammanfattades och redovisades av styrelsen under ledning av ordförande Stefan Jansson.

 

– Vi kan ju konstatera att vår förening har gjort et fantastiskt år rent ekonomiskt, att vi har fötterna på jorden och att hela vår ekonomi är sanerad. Vi kan se framtiden med tillförsikt och där har vi ju alla möjligheter att göra någonting bra, säger Stefan.

 

Föreningen gör ett mycket starkt år ekonomiskt, vilket visar sig inte minst genom årets resultat på +748 975 kronor. Ett resultat som ger föreningen hela andra förutsättningar in i kommande säsong menar ordförande Jansson.

 

– En viss del av pengarna är ju skulder som är betalda. Vi har inga skulder idag till externa parter. Vi kan använda inkommande medel för att satsa i föreningen - både på ungdoms- och seniorverksamheten. Så hela det här resultatet som vi har gjort det här året bär vi med oss in i nästa, samtidigt som vi fortfarande behöver stödet från såväl sponsorer som allmänhet i resurser för att kunna lyckas med det vi vill. Och vi vill ju vara en förening som både satsar på ungdomarna och har en elitverksamhet som ska bjuda publiken på bra bandy, säger Stefan Jansson.

 

En ganska bra plattform att ta avstamp ifrån alltså när vi säger att vi ska tillbaka (till Bandyallsvenskan)?

 

– Absolut! Den plattform vi står på idag är otroligt stabil, så vi har alla förutsättningar för att lyckas nästa år. Rent sportsligt har vi ju dessutom lyckats få ihop en bra A-lagstrupp, bättre än vad vi kanske trodde från början. Där har Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig, gjort det fantastiskt bra, så den truppen vi ser ta form på papper idag är jag helt övertygad om kan bära hela vägen tillbaka till Bandyallsvenskan.

 

På årsmötet blev det även klart att ledamöterna Nichlas Lindén och Jörgen Staf samt suppleanten Peter Öjdahl lämnar styrelsen och att Jonas Åkerström, Niclas Zazis, Mattias Jansson och Jan Jepsen (suppleant) valdes in istället. Dessutom kommer klubben att kalla till ett extra årsmöte senast den 15 augusti för att utse en ny ordförande då omvalde Stefan Jansson kliver åt sidan på grund av sin civila karriär.

 

Katrineholm Bandys styrelse för verksamhetsåret 2017/18 består därmed av: Stefan Jansson (ordf. vald på 1 år), Martin Gustafsson (1 år kvar av mandatperiod), Maria Lindeberg (1), Thomas Hansen (1), Jonas Åkerström (2, nyvald), Niclas Zazis (2, nyvald), Mattias Jansson (1, nyvald) och Jan Jepsen (1, nyvald).

 

Styrelsen sammanfattar säsongen 2016/17:

 

- Föreningen har under året betalat av samtliga lån och skulder till externa fordringsägare.

 

- Föreningen har lyckats överträffa de ekonomiska målen som sattes till våren 2018 redan nu.

 

- Föreningen har numera att positivt eget kapital motsvarade drygt 4,5 procent av verksamhetens omsättning.

 

- Föreningen gör ett positivt resultat för verksamhetsåret 2016/17 på 748 975 kr

 

- Föreningen har rönt stora framgångar på ungdomssidan, med topplaceringar för våra äldre ungdomslag samt en mycket positiv rekryteringskurva hos de yngre.

 

- Föreningen har fortsatt att arbeta aktivt med kommunens barn och ungdomar och under den gångna vinter har närmare 2 000 barn åkt skridskor på Backavallen i klubbens regi.

 

- Föreningens styrelse har, i samråd med A-laget, gemensamt lanserat kampanjen #VISKATILLBAKA som en del i satsningen för att ta steget tillbaka till Bandyallsvenskan redan nästa säsong.

 

- Föreningen, genom sportsligt ansvarige Nichlas Lindén, har lyckats förankra ovanstående målsättning på ett så pass imponerande vis att prestigevärvningar som Niklas Eriksson och Jesper Ekström kunnat genomföras, samt att en lång rad nyckelspelare ur befintlig trupp förlängt sina kontrakt.

 

Föreningens mål framöver:

 

- Föreningen ämnar fortsätta arbetet med att vara en ekonomiskt stabil klubb med en stark och bred ungdomsverksamhet samt ett representationslag som, åtminstone, spelar i Bandyallsvenskan.

 

- Föreningen ämnar fortsatt arbeta aktivt med kommunens barn och ungdomar för en aktivare vardag och för allas lika värde och rätt att vara med.

 

- Föreningen ämnar fortsätta arbeta med jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer samt att fortsätta bedriva integrationsprojekt för att verka för ett socialt bra samhälle.

 

- Föreningen ämnar ha ett representationslag i Bandyallsvenskan säsongen 2018/19.

 

- Föreningen ämnar fortsätta utöka antalet bandyspelare i kommunen genom fortsatta satsningar på Skridskokul- och Bandykul-verksamheterna.

Se hela intervjun med Stefan Jansson i spelaren ovanför artikeln.

 

Önskar du mer information från årsmötet och/eller att ta del av årsmöteshandlingarna. Kontakta föreningens kansli på 0150-121 30 eller på This is a mailto link

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link