Hoppa till sidans innehåll

45 minuter haveri gav blytung förlust - "Vi är helt värdelösa"

08 DEC 2018 17:21
En bandymatch har två halvlekar. Det visade dock inte Katrineholm Bandy att man hade koll på under lördagens bortaförlust mot tabelljumbon Västanfors IF.
  • Skapad: 08 DEC 2018 17:21

Katrineholms jakt på att bryta den fyra matcher långa sviten utan seger gick under lördagen vidare till bortamatchen mot tabelljumbon, segerlösa, Västanfors IF, men precis som liberon Linus Bodeström pratade om inför matchen  så är det inte bara att åka till Fagersta och hämta poäng. Det bevisade hemmalaget med eftertryck.

Det var ett mycket blekt bortalag i den första halvleken och när felpassningarna och slarvfelen avlöste varandra blev det inte heller speciellt svårt för "Fläkten" att ta ledningen. Tränare Roger "Gubben" Carlsson var inne på att den defensiva taktiken var en total felbedömning, men oavsett taktiska direktiv så var spelet under all kritik. Paussiffrorna skrevs tillslut till 4-0 och åsikterna om gästernas insats i den första halvleken var eniga.

– Bedrövligt. Vi är ju helt värdelösa i första halvlek. Jag tror inte att vi gör ett enda rätt, säger comebackande lagkaptenen Jesper Ekström och får medhåll av lagkompisen Olle Larsson.

– Vi står på hälarna och jag vet i fan vad vi håller på med. Det är totalt jävla uruselt, säger han.

Det var dock tydligt att botten var nådd för Katrineholmslaget för i den andra halvleken var det ett helt annat lag som Västanfors tvingades möta. Målchanserna avlöste varandra och passningarna började hitta rätt adress. Länge och väl stod dock en storspelande Adam Johansson i VIF-målet i vägen och det dröjde fram till den 68:e minuten innan Jesper Ekström kunde reducera till 4-1.

KB fortsatte att skapa massor av målchanser och när Linus Doktare satte 4-2 i den 79:e minuten så tändes en hoppets låga, men bara minuter senare kom nästa bakslag. Detta då Linus Bodeström fick rött kort för en tackling som domartrion bedömde som brutal, men som "Bode" själv menar "bara" var en rejäl höfttackling.

Med en man mindre lyckades gästerna inte stoppa hemmalaget från att utöka ledningen till 5-2, men om det fanns någonting positivt med lördagens insats så var det att KB-spelarna aldrig gav upp.

Olle Larsson satte 5-3 i den 85:e och Niklas Eriksson 5-4 i den 89:e, vilket gjorde att tilläggstiden blev gastkramande. Tre hemmautvisningar räckte dock inte för att gästerna skulle lyckas skaka fram en kvittering och Västanfors kunde därmed ta säsongens första seger mot ett Katrineholm som nu har fem raka matcher utan någon viktoria.

– Vi rycker ju upp oss i andra. Jag vet inte hur många jävla stolpträffar och skit vi har där bollen dansar på mållinjen hela tiden, men det var inte vår dag idag, säger Olle Larsson.

Lagkapten Ekström menar att det inte finns någon mening med att analysera den första halvleken. Det är bara att försöka glömma och jobba vidare.

– Den var bara att glömma. Det fanns ingenting att prata om. Det var som "Gubben" sa att "ska vi analysera vad vi gör fel i första så får vi ta paus på flera timmar". I andra tar vi tag i oss själva. Alla går till sig själv, men vi måste vara med från start. Det är lätt att säga, men vi måste göra det också.

Finns det någonting att ta med sig från den här matchen eller är det bara att glömma och gå vidare?

– Det är svårt att ta med sig någonting. Vi får ju spela på chans under hela andra halvlek och då är det klart att vi gör allting annorlunda, men vi måste ju gå ut från start och våga spela bandy. Det är ju det det handlar om. Nu har vi haft en dipp här och vi måste bryta den trenden. Så är det bara.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Olle Larsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link