Hoppa till sidans innehåll

Dubbla säsongsdebutanter mot P&L - "Vi behöver inte göra om dem"

14 DEC 2018 16:39
Katrineholm Bandys jakt på vinnarspåret fortsätter under lördagen då Borlängelaget Peace & Love City Bandy gästar Backavallen för en match av yttersta vikt för båda lagen.
  • Skapad: 14 DEC 2018 16:39

Efter fem raka matcher utan seger jagar Katrineholm Bandy en vinnande trend igen och förhoppningen är att den ska påbörjas under lördagen då Borlängelaget Peace & Love City Bandy gästar Backavallen. Ett P&L som bara har två poäng fler ihopspelade än hemmalaget inför matchen, men som närmast kommer från en stark seger borta mot TB Västerås.

– Det är ju massor av poäng kvar att spela om givetvis, men vi måste ju vända trenden. Så är det ju, konstaterar en avslappnad Roger "Gubben" Carlsson inför matchen.

Efter förra helgens förlust borta mot Västanfors IF så står det klart att hemmalaget tvingas klara sig utan liberon Linus Bodeström, som ådrog sig en tre matcher lång avstängning, och i hans ställe ges istället Kristoffer "Kotten" Konttori chansen att göra allsvensk comeback.

– Jag tror att det passar honom bra eftersom det är en position som han trivs i och är van vid och jag hoppas att han kan stadga upp det hela med sin rutin, säger "Gubben" om Konttori.

"Kotten" själv medger, trots en stort lass rutin, att det är lite nervöst att göra allsvensk comeback.

– Det känns bra, men det är lite nervöst. Det borde det väl visserligen vara också med tanke på att det var ett tag sedan. Jag har höga förväntningar på att få kliva in där det är ett par snäpps högre kvalitet än vad det har varit i Division 1, så det ska bli intressant att se om jag fortfarande färgar på den nivån, säger han.

Utöver 33-årige Konttori så kommer lördagens match även att innebära säsongsdebut för 24-årige Jacob Hollstein, som efter en rad säsonger i A-laget inledde den här säsongen i U-laget.

– Det som är bra med båda två är att det är rena försvarsspelare. Vi behöver inte göra om någon mittfältare eller så. Nu ska ingen skugga falla över honom, men titta på en sådan som Lars Larsson. Han är mittfältare egentligen, men har blivit tvungen att flytta ner efter att Jocke Olofsson blev skadad. Fördelen med Jacob är att han är försvarsspelare och han har tagit för sig mer och mer på träningarna den senaste tiden, säger "Gubben".

Förlusten i Fagersta förra helgen kom mycket på grund av en oerhört passiv första halvlek. Ett misstag som inte kommer att göras om mot Peace & Love.

– Framförallt så måste vi ha mycket, mycket mer energi än vad vi hade i första halvlek mot Västanfors. Jag skulle hemskt gärna vilja att vi kunde erövra boll lite tidigare och att vi får en större delaktighet och fart i vår offensiv, säger coach Carlsson.

Förväntar du dig en matchbild där ni har mer boll än vad som har varit fallet på sistone?

– Ja, vi ska ha mer boll. Nu är det ju svårt att veta vad Peace & Love kommer att ha för sig, men jag skulle tro att det blir en mer böljande matchbild än vad vi har haft tidigare. Det är ju inte jag någon jättevän av, eftersom jag gärna strukturerar upp saker och ting (skratt), men om vi får till det spelet så är det många som är vana vid det. De är vana vid att saker och ting händer på tiondelarna och de behöver inte tänka för mycket.

Matchtruppen till Peace & Love City hemma: Pontus Ekström, Philip Zander, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Se lördagens match på plats, avslag 15.00, på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm, sändningsstart 14.45.

Se hela intervjun med Kristoffer Konttori i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link