Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust i kaosmatch - "De får stå för sina beslut"

29 DEC 2018 20:24
Det blev en tung avslutning på 2018 för Katrineholm Bandys del. Detta då TB Västerås hade marginalerna med sig i lördagens nyckelmatch och vann med 6-4 (4-3).
  • Uppdaterad: 29 DEC 2018 20:24

I nästan 80 minuter var lördagens bortamöte med TB Västerås en, precis som väntat, en hård och jämn duell mellan två lag i desperat behov av poäng. Hemmalaget hade, främst via ett bra hörnskytte, skaffat sig en 5-4-ledning och gästerna fick ägna slutminuterna åt en febril jakt på kvittering. En jakt som kom att få tre gulklädda huvudrollsinnehavare.

Först var det en KB-hörna från vänster där Linus Doktare sög tag i bollen som första skytt och försökte sig på en variant, men på väg in i straffområdet fällde en TB-försvarare ut både rumpa och ben och fällde skyttekungen. Domare Lucas Forslund höjde armarna för straff, men efter protester valde han att diskutera med sina assisterande. En diskussion som av oklar anledning mynnade ut i ett frislag för Tillberga.

Några minuter senare var det dags igen. Detta då hemmamålvakten Filip Mörkdal misslyckades med att få tag i bollen på en utrusning, fick en slag på benskyddet av en egen(!) spelare och Niklas Eriksson kunde raka in 5-5 - trodde alla. En av domarna viftade dock avvärjande och menade att Mörkdal skulle ha frislag. Något som skapade total förvirring, men som dessvärre blev utfallet.

– Det känns jävligt tungt att förlora och speciellt efter som vi får in 5-5. Jag vet inte hur domaren fick till en avblåsning där, suckar tvåmålsskytten Robin Hellqvist.

Gästerna skulle få en chans till att kvittera, men när man väl fick en straff med sig, i den 94:e minuten, så räddade Filip Mörkdal skottet från Linus Doktare med en benparad och istället kunde TB kontra in 6-4 i matchens sista sekund. En tung förlust för ett Katrineholm som till mångt och mycket var värda mer idag.

– Man funderar ju på varför vårt 5-5-mål blir bortdömt. Jag hörde Niklas version av det och det är svårt att se, men där har vi ju det här att vi har tre domare på planen och det är de som tar besluten. Jag kommer inte att sätta mig och titta på tv för att skicka in det här till några jävla nämnder, instanser, hovrätter eller vad det nu är. De tog sina beslut precis som vi som ledare och spelare tar våra beslut och det får vi stå för. Så enkelt är det och vi förlorar med 6-4 idag. Det tycker inte jag är rättvist, men så är det, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson och fortsätter:

– Jag har hållit på med det här i 40 år nu och det tog mig 25 år att inse att det inte är någon idé att prata med domarna. Det hjälper inte. Jag pratar inte med dem, utan jag struntar i det istället. Jag håller det på den nivån att de tar sina beslut och så är det. Det går inte att påverka, så det är bättre att låta dem vara. Det är bara slöseri med energi, så jag gör inte det.

"Gubben" konstaterar även att han tycker att laget gjorde en, efter förutsättningarna, bra insats och lyfter framförallt fram de många unga spelarna.

– Vi måste utgå från de förutsättningar vi har och hur det ser ut i vårt lag. Vi får stackars Philip (Zander reds. anm.) skadad efter tio minuter eller vad det är och vi spelar bland annat med August (Andersson-Rask) som jag ens knappt vet hur gammal han är (född 2000). Jag menar spelare som Hugo (Klarén), Oscar Jepsen och alla de här är ju färska i det här. De är ju nya, trots att de har varit med en stund, säger han och fortsätter:

– All heder åt det vi gör offensivt. Visst skulle vi vilja anfalla mer, men som det är just nu så anfaller vi så mycket vi orkar. Killarna spelar väldigt smart, förändrar det vi pratar om att förändra och gör det jättebra. Vi gör två fel idag som det blir mål på, men grabbarna som gör det ska inte hängas på något sätt, för nästa gång är det någon annan. Det är såhär det är, men om vi får bort de här detaljerna så kommer vi att börja vinna. Jobbar vi som vi gör, spelar som vi gör, har den energin vi har, rättar vårt eget spel efter motstånd och så vidare så kommer vi att börja vinna så länge vi inte ger upp. Vi kommer även att få domslut åt vårt håll, istället för att vi lägger energi på videogranskningar och sånt skit.

Utöver resultatet i matchen så var dagens stora smolk i bägaren det faktum att målvakten Philip Zander tvingades kliva av redan efter dryga tio minuter med kraftiga smärtor i höft/ljumsk-trakten och färden fick gå till sjukhuset. Där konstaterades det dock senare under kvällen att skadan inte är allvarligare än att 22-åringen kan börja träna igen så fort som smärtan har lagt sig.

– Det var en konstig skada. Höftkulan gjorde ju hemskt ont på honom och han var precis vit i ansiktet och så kände han inte sina tår. Det var jättekonstigt och man blir ju lite rädd. "Vad är det som händer?" liksom. Det var det absolut tråkigaste idag. Det var tråkigt att förlora, men det absolut tråkigaste var den skadan, säger "Gubben".

Målskyttar KB: Robin Hellqvist 2, Emil Andersson 2.

Se matchen i sin helhet i repris >>>

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Robin Hellqvist nedan:


Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link