Hoppa till sidans innehåll

Bandynyheter


För första gången någonsin ska ett internationellt mästerskap spelas i Sparbanken Lidköping Arena då P17-landslaget ska försöka försvara sitt VM-guld från 2018.
 
Under söndagen avslutades Superjuniorelitserien och nu står det klart vilka lag som kommer att spela åttondelsfinal och vilka som därefter står för motståndet i kvartsfinalerna.
 
Under lördagen avslutades grundserien i Pojkallsvenskan och nu står det klart vilka lag som ställs mot varandra i semifinalerna.
 
Efter lördagens underbara VM-guld i Oslo hyllades flera svenska spelare för sina insatser i mästerskapet.
 
För nionde gången av tio möjliga står det svenska damlandslaget som världsmästare. Detta efter att ha besegrat Ryssland i lördagens final med 3-1.
 
Den 4 mars inleds kvalet till Bandyallsvenskan, men först ska segrarna i Division 1 Övre- och Nedre Norrland göra upp om den sista kvalplatsen.
 
Trots att dramatiken i Bandyallsvenskan fortfarande är stor så står det nu klart hur spelordningen kommer att se ut i kvalet till herrarnas Elitserie.
 
Finland i semifinalen och efter gruppspelsmatchen var vi nog bereda på att finskorna skulle bjuda upp till en rivig finsk tango.
 
Det svenska damlandslaget är klara för en tionde raka VM-final. Detta efter att ha besegrat Finland med klara 9-1.
 
Intresset för Elitserien ökar. Den negativa trend som hållit i sig ett par år har vänt och allt fler tar sig till arenorna för att följa sporten från läktarplats. Jämfört med förra säsongen är ökningen fem procent i snitt för alla klubbar.
 
Om Oslo bjöd på perfekt bandyväder första dagen så var den andra dag helt i motsats, med regn och blåst.
 
Under torsdagskvällen avslutades åttondelsfinalerna i herrarnas SM-slutspel och nu står det klart att AIK Bandy och Vetlanda BK kommer att spela kvartsfinal.
 
Torsdagen bjöd på dubbla svenska storsegrar i VM. Detta då USA besegrades med 8-0 och Norge övervanns med 11-1.
 
Den 29 mars till den 5 april spelas herr-VM i ryska Irkutsk och nu har förbundskapten Michael Carlsson, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener, tagit ut en första 25-mannatrupp inför mästerskapet.
 
Första speldagen bjöd Oslo på bästa förutsättningar för bandyspel, strålande sol och några minusgrader på en trevlig liten bandyarena, Voldsløkka, mitt i ett bostadsområde med bra is.
 

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: info@kvbs.se