Hoppa till sidans innehåll

Besvikelse efter svag insats mot Boltic

15 FEB 2020 19:06
Katrineholm Bandy missade chansen att hänga på de främsta utmanarna om en kvalplats till Elitserien. Detta på grund av en genomgående svag insats hemma mot IF Boltic.
  • Skapad: 15 FEB 2020 19:06

Lördagens hemmamatch på Backavallen var ett utmärkt läge för Katrineholm Bandy att hänga på de främsta utmanarna om en kvalplats till Elitserien, men istället blev det platt fall hemma mot IF Boltic. För även om matchen aldrig riktigt sprang iväg resultatmässigt så var det ingen tvekan om att det var gästerna som var det bättre laget för dagen.

Isen blev snabbt dålig och ospelbar, men i det långa spelet fick hemmalaget inte alls till det och när bollarna väl nådde fram till offensivt straffområde så hade man förtvivlat svårt att vinna andrabollar och närkamper. Istället tilläts värmlänningarna kontrollera matchbilden och de lyckades även spela bollen på ett mycket bättre sätt än ett för dagen blekt KB.

– Det som inte var bra framförallt är ju vår inställning till det hela. Vi har inte energin med oss. Vi har inte viljan med oss. Jag tar inte ifrån Boltic någonting, men det här var inte en bra bandymatch. Så är det bara. Det var riktigt dåligt av oss, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson, som inte heller var nöjd med hur laget hanterade den dåliga isen.

– Det är bedrövligt, rent ut sagt. Det gick att spela tio minuter ungefär och vi hade gjort upp en plan, men det vi gör istället är att vi antingen slår bort bollen eller så är vi underbemannade när vi väl får ner den. Vi är inte alls där. Det är rent ut sagt bedrövligt. Framförallt sista halvtimman i första halvlek.

Slutresultatet skrevs tillslut till 2-4 efter två sena tröstmål för hemmalaget och inför de två avslutande omgångarna har Katrineholm nu tre poäng upp till den sista kvalplatsen till Elitserien.

– Det viktiga nu är ju att vi har tre träningar inför matchen mot Tillberga och blir det bra is så gäller det att vi höjer upp nivån. Vi var dåligt förberedda inför den här matchen, det har inte varit problemfritt i veckan, så vi måste få till bra träningar till att börja med. Sedan måste vi vara ordentligt förberedda inför Tillberga, både som lag och individuellt. Vi måste vilja göra någonting bra av det här. Jag tycker att det handlar om heder. Det är vår skyldighet att göra någonting bra av det här. Sedan om det räcker till ett kval eller inte är en annan femma, men vi ska göra två bra matcher mot Tillberga och Gripen, säger "Gubben" Carlsson.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link