Hoppa till sidans innehåll

Effektiviteten gav seger mot starkt Falu BS

01 DEC 2019 20:31
Katrineholm Bandy svarade för något av en dunderskräll under söndagen då förhandsfavoriterna Falu BS besegrades med klara 8-3 på bortaplan.
  • Skapad: 01 DEC 2019 20:31

Efter lördagens seger mot Borlänge väntade betydligt tuffare motstånd under söndagen då storsatsande Falu BS bjöd in till match på Lugnet, men Katrineholm Bandys grabbar hade inga planer på att sluta vinna.

Niklas Eriksson satte griller i huvudet på ett spelförande hemmalag när han sög ner två långbollar i den första halvleken och såg till att resultattavlan visade 0-2 innan BS kunde reducera från straffpunkten strax innan halvtidsvilan. Falun spelövertag var stort, men eftersom gästerna stängde igen de centrala delarna av banan på ett föredömligt vis så tvingades masarna mest jobba på hörnskyttet. Totalt hela 19 hörnor blev det för hemmalaget, men utdelningen lös, otroligt nog, med sin frånvaro.

Istället var det Eric Lisell som utökade Katrineholmsledningen i inledningen av den andra halvleken. Efter ännu en hemmareducering hängde kvitteringen i luften, men efter att Henrik Karlsson bland annat räddat en straff så kunde Robin Hellqvist sätta 2-4. Niklas Eriksson kunde bara minuten senare fullborda ett hattrick fram till 2-5, men han var dock inte nöjd där.

Slutminuterna av matchen blev galna där Faluns jakt på poäng resulterade i glödheta målchanser åt båda hållen. Skillnaden denna söndagen var dock effektiviteten och när "Messi" började hänga kanoner från 30 meter bakom landslagsmålvakten Patrik Hedberg så var saken klar. 8-3 till Katrineholm och fem(!) mål av 28-årige Eriksson.

– Det gick bra idag (skratt). Det är svårt att säga någonting annat. Det var ju två långskott där som jag fick riktigt bra träff på, så det var ju inte tur heller. Det gick riktigt bra idag för mig personligen, säger "Messi" och fortsätter:

– Vi visste på förhand att Falun skulle vara bra och de spelar riktigt bra den här matchen. Vi blir lite tillbakatryckta, men jag tycker inte att de skapar mycket målchanser, förutom hörnorna, och två straffar som var lite billiga. Det är jävligt starkt jobbat defensivt av hela laget.

Hur gör man då fem mål i en match utan att prisas som Matchens Lirare efteråt? Jo, man blir överglänst av en helt otroligt storspelande målvakt.

– Det här var bland de jobbigare matcherna, rent fokusmässigt. Vi var tillbakatryckta i 90 minuter kan vi väl säga. De spelar ju så att vi ramlar bakåt och vi får spela utifrån vad de gör. De är vassa alltså, men vi reder ut det, skrattar Henrik Karlsson.

– De har egentligen inga klara lägen. De har en hel drös med hörnor, men idag är vårt rus bra för en gångs skull. Sedan får de ju sina skottlägen utifrån och de ska jag ju ha. Så är det.

I och med segern är Katrineholm fortsatt i delad serieledning i Bandyallsvenskan tillsammans med Ljusdals BK efter sju spelade omgångar.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Henrik Karlsson nedan.

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link